Dejan Petrović i „Big bend“ priredili muzički spektakl u Banjaluci

Ivana Vinčić
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA- Veliki broj Banjalučana uživao je sinoć na koncertu Dejana Petrovića i Big Benda koji je održan u centru Banjaluke.

Koncert je održan povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i poklon je kompanije „m:tel“.

Nakon koncerta upriličen je i spektakularni vatromet.

Dejan Petrović izrazio je zadovoljstvo što su on i njegov bend nastupali pred Banjalučanima.  Naglasio je da Banjaluku obožava i da voli narod koji živi u najvećem gradu Srpske.

– Volim da dolazim ovde, ali nažalost zbog obaveza i putovanja po inostranstvu i regionu, nismo dolazili u Banjaluku sedam ili osam  godina sigurno i jedva sam čekao da izađem na binu da prenesem emociju koju smo uvek delili sa narodom u Banjaluci – rekao je Petrović.

Generalna direktorka kompanije „m:tel“ Jelena Trivan da čestitala je Dan srpskog jedinstva, istakavši značaj ovog praznika i poručivši da nikada više Drina ne bude granica.

-Ponosno kažemo da smo jedno i uvek ćemo biti jedno- navela je Trivan.

Ona je napomenula da je ovo i dan kompanije, ali da su ove godine odlučili da ga proslave sa narodom Srpske uz trubu.

- Srbi uz trube rađali, ženili, krstili i slavili sve svoje pobede – naglasila je Trivan.

Pored velikog broja građana, koncertu su pristustvovale i poznate ličnosti iz svijeta politike , kulture i sporta.

Sinoć je iz Banjaluke je poslana poruka podrške srpskim košarkašima koji su na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, u sjećanje na 15. septembar 1918. godine kada je počeo proboj Solunskog fronta. Ovaj praznik obilježava se od 2020. godine.

Vrhunski trubač Dejan Petrović jedan je od najuspješnijih na tom polju, jer je uspio da spoji tradicionalnu srpsku muziku sa modernim izrazom i hitovima, i na tome izgradio imidž i uspješnu reputaciju kao specifičan koncept.

Višegodišnji je pobjednik Sabora trubača u Guči i vlasnik titule “prva truba svijeta”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana