Brenina pjesma "Jugoslovenka" ne gubi na popularnosti, a skoro svi pogrešno pjevaju jedan njen stih

GS
Brenina pjesma "Jugoslovenka" ne gubi na popularnosti, a skoro svi pogrešno pjevaju jedan njen stih

BEOGRAD - Veliki hit Lepe Brene obilježio je jedno vrijeme i jednu državu. Riječ je o pjesmi "Jugoslovenka" čiji jedan stih mnogi godinama pogrešno pjevaju.

Na koncertima i nastupima Lepe Brene može se čuti da publika uglas pjeva stihove pjesme "Jugoslovenka" na sljedeći način: "sestra mi je duša slovenska" umjesto "sjetna mi je duša slovenska". Takođe, i na brojnim stranicama na kojima se nalaze tekstovi pjesama, ovaj stih je pogrešno napisan, prenosi portal Kliks.

"Jugoslovenka" je pjesma koju mnogi smatraju nezvaničnom himnom bivše države. Pjesmu je pjevala cijela Jugoslavija, a opravdano se može reći da je jedan od najveći hitova Lepe Brene.

Širom regiona i danas publika na Breninim koncertima s ushićenjem dočeka pjesmu "Jugoslovenka" te je pjeva uglas od početka do kraja. Pjesma govori o djevojci neizmjerne ljepote koja je ustvari Jugoslovenka.

Pjesma je objavljena prije više od trideset godina, tačnije 1989. godine, ali svoju popularnost nije izgubila ni nakon raspada Jugoslavije te će se još dugo ubrajati u najveće muzičke hitove na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana