Biljana Krstić vodi radionice Banjaluka folk fest 2018,

Glas Srpske
Biljana Krstić vodi radionice Banjaluka folk fest 2018,

Banjaluka - Banjaluka će od 3. do 10 juna biti domaćin Festivala folklora "Banjaluka folk fest 2018",koji organizuje Kulturno-umjetničko društvo"Sveti Sava". Pomenuti festival održava se već četvrtu godinu za redom i okuplja društva iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije i BiH.

Predsjednik Društva "Sveti Sava" Milenko Dulić navodi da će programom festivala biti obuhvaćeni folklorni nastupi, radionice izvornog pjevanja i promocija narodnih nošnji. 

-Ove godine posebnu pažnju privlači radionica izvornog pjevanja o temi "Od izvora do stilizacije". Predavač na seminaru biće istaknuta umjetnica Biljana Krstić, koja je u svom dosadašnjem radu pokazala da je jedna od najvećih poznavalaca i čuvara izvornog pjevanja, rekao je Dulić. On je dodao da će Festival ponuditi jedan novi sadržaj koji će svakako doprinijeti razvoju tradicionalnog pjevanja koji je zastupljen u svakom folklornom ansamblu.

Biljana Krstić koja je u januaru bila gost predsjednika Skupštine grada Banjaluka Zorana Talića istakla je da se raduje što počinje s radionicama i u Banjaluci gdje, kako kaže, ima mnogo mladih talentovanih za pjevanje.

-Zahvalna sam predsjedniku Skupštine grada  Banjaluka  Zoranu Taliću koji je prateći moj rad zapazio vokalne radionice koje vodim u Beogradu i u koje mi dolaze  deca iz cele Srbije i inicirao da organizujemo tu vrstu učenja sa mladima i u Banjaluci. Odmah smo uspostavili dobru saradnju sa rukovodstvom Društva "Sveti Sava" i direktorom Muzičke škole "Vlado Milošević, Damirom Jovanićem,rekla je Biljana Krstić.

Predsjednik Zoran Talić istakao je značaj njegovanja tradicije i izvornog muzičkog blaga.

-Želimo da mlade usmjerimo ka izvornim vrijednostima. Radionice koje će voditi Biljana Krstić sigurno će doprinijeti tome, ali i pomoći mladim ljudima da nauče o vještinama pjevanja i da se afirmišu na taj način, naglasio je predsjednik Talić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana