Bend “Proto Tip” objavio singl “Sve što boli proći će” (VIDEO)

B.P.
Bend “Proto Tip” objavio singl “Sve što boli proći će” (VIDEO)

BEOGRAD-Kultni rok sastav mlađe generacije “Proto Tip” predstavio je video-spot za numeru "Sve što boli proći će", peti singl s albuma "S ivice sanjanja".

Krajem februara “Proto Tip” objavio je "S ivice sanjanja", prvi studijski album u karijeri benda, koji je osnovan 2017. godine. Bend danas čine Nikola Čučković (glas i gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Danilo Ilić (bubanj) i Pavle Dimitrijević (bas i vokal) uz redovnog gosta Miloša Stevanovića Lavana (trombon) i još par specijalnih gostiju za ovaj koncert. Novi singl, po riječima Nikole čučkovića na više načina zatvara jednu etapu u životu benda i počinje drugu.

-Pesmu "Sve što boli proći” smo poslednju napisali i sa njom smo nekako zaokružili album. Vremenom nam je postala najdraža pesma. To je prva saradanja sa Milošem Stevanovićem iz grupe “Neven”, koji nam je postao i veoma dobar prijatelj i redovan gost na koncertima. Damjan je u aranžmanu zamislio da se pesma koja je elegijske prirode, završava dub instrumentalom. Iako je to donekle fiks ideja, profunkcionisalo je čarobno. Nekako je ta pesma postala kulminativna tačka albuma i u njoj se događa preokret na planu raspoloženja i odnosa prema životu, rekao je Čučković. Spot je radila ekipa u sastavu Nemanja Bajagić (režija), Srđan Mančev (režija i kamera), Vladimir Andrejević (montaža), Staša Ivanović (koreografkinja), Aleksa Vitorović (kolor korekcija) i sniman je u selu Vlasi, podno Stare Planine. Pored članova benda pojavljuju se i Vladimir Bolta, Teona Milićević i Nikola Malbaša.

“Proto Tip” uveliko radi na novim numerama, a snimio je i pjesmu za kompilaciju “Hali Gali 2” koja će se pojaviti početkom sledeće godine i na kojoj će pored učesnika HG1 biti predstavljeno i nekoliko novih mladih bendova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana