Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca BiH: Saši Pavloviću nagrada “Vlado Milošević”

Agencije
Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca BiH: Saši Pavloviću nagrada “Vlado Milošević”

BANjALUKA - Prof. dr Saša Pavlović dobitnik je nagrade “Vlado Milošević” Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca Bosne i Hercegovine (AMUS) za muzičku publicistiku i muzikologiju za 2020. godinu.

Pavlović je autor velikog broja naučnih i stručnih radova iz oblasti muzičke pedagogije, zvučnih i štampanih muzičkih publikacija, primjera za takmičenja iz solfeđa kao i velikog broja aranžmana za razne muzičke sastave i pozorišne predstave. Rukovodilac je i realizator brojnih seminara, pedagoških i umjetničkih projekata i član žirija na različitim muzičkim festivalima i takmičenjima. Kao muzički izvođač i umjetnički rukovodilac SPD “Iva” realizovao je veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i društvenih priznanja u oblasti muzičke pedagogije, muzičkog stvaralaštva i za promociju i očuvanje tradicionalnog muzičkog blaga. 

Pedagošku djelatnost obavljao je u osnovnim i srednjim muzičkim i opšteobrazovnim školama kao nastavnik više predmeta na prostoru Republike Srbije i Republike Srpske. Od 2003. godine zaposlen je na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana