Akordi za kraj i novi početakDana Vlade S. Miloševića

Glas Srpske
Akordi za kraj i novi početakDana Vlade S. Miloševića

Banjaluka - Originalna muzička priča ispričana kroz manifestaciju "Dani Vlade S. Miloševića" iz Banjaluke prenosi se širom regiona kroz riječi i sjećanja umjetnika koji su učestvovali u ovim notnim avanturama.

Od 10. do 28. aprila ovaj grad bio je ispunjen notama, ali i drugim umjetničkim programima posvećenim najznamenitijem Banjalučaninu u svijetu muzike - Vladi S. Miloševiću. 

Organizator je bila kao i prethodnih godina, banjalučka Akademija umjetnosti, čiji je kreativni tim bio na visini zadatka.

- U okviru manifestacije predstavili smo sve ono što su naši studenti i profesori radili u toku ove godine, ali smo doveli i značajna imena iz regiona. Pri formiranju programa osnovni kriterijum nam je kvalitet. Zapravo, trudimo se da sve što radimo na Akademiji umjetnosti bude vrlo kvalitetno pa tako i "Dani Vlade S. Miloševića" - kaže dekan banjalučke Akademije umjetnosti Sanda Dodik.

U okviru ove manifestacije održan je niz koncerata, predavanja, radionica, naučni skup, ali su i otvorene izložbe i izvedene predstave. Nije izostala ni revija studentskih filmova, a svi programi bili su veoma posjećeni.

- Trudimo se da svake godine neke događaje kao što su godišnji koncerti studenata, veče posvećeno Vladi S. Miloševiću, nastupe horova. Međutim, imena umjetnika iz regiona koji gostuju ostavljamo kao iznenađenje sve do pred početak manifestacije. Sljedeće godine posebno ćemo obratiti pažnju da naučni skup podignemo na viši nivo - ističe Sanda Dodik.

Osim koncerata koji su privukli brojnu publiku u Narodno pozorište RS, Banski dvor Kulturni centar, Akademiju umjetnosti, Muzej RS i Muzej savremene umjetnosti RS izvedene su i dvije predstave. Riječ je o komadima "Kolo života" i "Kralj Ibi".

Akademija umjetnosti na taj način daje priliku i studentima glume i pozorišne režije da predstave svoje stvaralaštvo na "Danima Vlade S. Miloševića". Među koncertima se posebno izdvojio nastup gudačkih kvarteta održan u okviru večeri posvećene umjetničkom djelu Vlade S. Miloševića.

Planovi

- Akademija umjetnosti svake godine organizuje godišnju izložbu radova studenata. Kao i prethodnih, i ove godine biće u prvoj polovini juna, kada će studenti programa likovnih umjetnosti predstaviti sve ono što su radili u toku ove akademske godine - kaže Sanda Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana