Narodno pozorište Istočno Sarajevo: U rekordnom roku podijeljene karte za sve predstave

Srna
Narodno pozorište Istočno Sarajevo: U rekordnom roku podijeljene karte za sve predstave

ISTOČNO SARAJEVO- Vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo Jelena Krstić izjavila je Srni da su usljed velikog interesovanja publike, u rekordnom roku podijeljene besplatne karte za sve predstave za naredne dane.

Besplatne karte za građane su obezbijedili grad Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo, a mogle su se preuzeti od srijede, 22. maja.

Krstićeva je podsjetila da će prva predstava u novootvorenom pozorištu biti odigrana večeras, kada će glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske izvesti predstavu "Gospođica".

Sutra je na programu "Boing-boing" Nikšićkog pozorišta, a u terminima od 11.00 i 13.00 časova glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske odigraće predstavu "Crvenkapica".

U nedjelju, 26. maja, biće odigrana predstava "Uspomene Sare Bernar" u izvođenju Tanje Bošković.

U Istočnom Sarajevu sinoć je svečano otvoreno Narodno pozorište, koje je nakon banjalučkog drugo nacionalno pozorište Republike Srpske.

Narodno pozorište Istočno Sarajevo građeno je u etapama sredstvima opštine Istočno Novo Sarajevo, koja je uložila 2,5 miliona KM i uz podršku iz budžeta Republike Srpske od 3,5 miliona KM.

Ideja o izgradnji ove ustanove kulture datira iz 2003. godine, kada su počeli i prvi radovi, a izgradnja je oživjela 2017. godine uz podršku Vlade Republike Srpske, grada Istočnog Sarajeva i opštine Istočno Novo Sarajevo. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana