Promovisana knjiga “Dučićev vijenac”

Srna
Promovisana knjiga “Dučićev vijenac”

TREBINjE - Knjiga “Dučićev vijenac”, autora Radoslava Miloševića i Milovana Rosića, promovisana je večeras u trebinjskom Muzeju Hercegovine u okviru manifestacije “Dučićeve večeri poezije”.

Milošević je rekao da ovo djelo predstavlja rezime dosadašnjih “Dučićevih večeri poezije”, ali i svih nastojanja da na što bolji način bude prikazano djelo velikana Jovana Dučića.

“Ovo je jedna dopuna iz dokumenata koji do sada nisu potpuno objavljivani ili su manje poznati, odnosno dobro je precizirana - sa arhivama i dokumentacijom”, istakao je Milošević.

On je dodao da je polovina knjige posvećena Dučiću i njegovoj porodici, dok je druga polovina posvećena “Dučićevim večerima poezije”.

Milošević je istakao da dokumentacija o Jovanu Dučiću nije dovoljno prezentovana, te da nisu tačni neki podaci o pjesniku koji su do sada objavljivani.

“Uzeli smo arhivu iz grada Trebinja, iz popisa 1931. godine, od popa Vlada Popovića koji je pažljivo pratio sve porodice svoje parohije, pa tako i porodicu Dučić”, istakao je Milošević.

Osim autora, o knjizi su govorili profesor Jelena Đurković i profesor Božo Milošević.

U okviru programa prikazan je i dokumentarni film autora Nebojše Kolaka.

U okviru manifestacije “Dučićeve večeri poezije”, u trebinjskoj Gimnaziji “Jovan Dučić” upriličeno je i tradicionalno druženje pjesnika-učesnika “Dučićevih večeri poezije” sa učenicima te škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana