Predstavljene dvije knjige Koviljke Gavrilović

Srna
Foto: Agencije

U Višegradu su večeras predstavljene zbirke biografskih i autobiografskih priča "Sokakom do uspomena" i "Došlo mi iz duše" Koviljke Gavrilović sa Pala.

Gavrilovićeva je rekla da kroz njene priče provejava lik žene iz prošlih vremena, koja je nosila teret života na svojim plećima.

- Kroz mnoge priče provlače se niti tuge, gubitka, teškog života, mnoštva predrasuda i nepravdi, ali je prisutan i humorističan pristup, tek toliko da skine koprenu tame sa lica čitaoca i izmami mu osmijeh - navela je Gavrilovićeva.

Recenzent Željko Stojanović je istakao da knjiga "Došlo mi iz duše" predstavlja osvježenje u pisanoj riječi Republike Srpske.

- To su dvije zbirke kratkih priča gdje svako ima svoje sokake do uspomena, a kad ih prokrči, onda mu iz duše dođe ono i što želi i što ne želi, nešto što ga i boli i prija i smijeh i radost - rekao je Stojanović.

Bibliotekarka Ivana Mačar kaže da su knjige proze "Sokakom do uspomena" i "Došlo mi iz duše" naišle na pozitivne kritike čitalaca i stručne javnosti.

Promocija je održana u Centru za kulturu "Ivo Andrić". Organizatori su Narodna biblioteka "Ivo Andrić" i Kulturni centar "Ivo Andrić". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana