Predrag Bjelošević dobitnik nagrade „Mihaj Eminesku”

B.P.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Pjesnik, pripovjedač, dramski pisac i prevodilac, Predrag Bjelošević, predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, učestvovao je od 10. do 15. juna ove godine na 13. svjetskom festovalu poezije „Mihaj Eminesku” koji je održan u Krajovi (Rumunija).

Na Festivalu mu je dodijeljena prestižna Nagrada za poeziju „Mihaj Eminesku” Internacionalne Akademije „Mihaj Eminesku” medalja sa likom pjesnika Emineskua, te je proglašen ambasadorom kulture Akademije „Mihaj Eminesku” i postao njen redovan član.

Na Festivalu su učestvovala 32 pisca iz Italije, Norveške, Rumunije, Grčke, Francuske, Čilea, Gvatemale, Dominikanske Republike, SAD, Srbije, Portugalije, Španije, Češke, Makedonije i drugih. Bjelošević je prvi laureat ove svjetski poznate prestižne književne nagrade za poeziju,  u Republici Srpskoj i BiH. 

Ovo Bjeloševiću nije prva značajna međunarodna književna nagrada, dobitnik je i sveslovenske književne nagrade za poeziju „Leteće pero” (2014. godine) Akademije slovenske književnosti i umjetnosti iz Varne (Bugarska) čiji je takođe redovan član. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana