Piscu Stefanu Tićmiju nagrada "Maleni cvet"

B.P.
Piscu Stefanu Tićmiju nagrada "Maleni cvet"

NIŠ - Nagrada Niša za književnost za djecu i mlade "Maleni cvet" za najbolju knjigu u 2023. godini pripala je Stefanu Tićmiju za knjigu "Guguto memeto" u izdanju banjalučkog "Imprimatura".

Žiri u sastavu: prof. dr Danijela Kostadinović, profesor književnosti za djecu (predsjednica), dr Milica Aleksić, profesor književnosti za djecu i Srđan V. Tešin, prozni pisac (članovi), na sjednici održanoj 1. aprila u Nišu jednoglasno je donio odluku. U obrazloženju žiri ističe da se Tićmi na jedinstven poetski način u svom romanu dotakao tema smrti i ljubavi praveći značajan iskorak iz dosadašnje tradicije srpske književnosti za djecu i mlade.

Na konkurs, koji je objavljen u decembru 2023. godine, stigle su 53 knjige iz produkcijske 2023. godine, iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. U najuži izbor žiri je uvrstio, osim nagrađene knjige, i sljedeće naslove: "Bajke: drugih sedam" Uroša Petrovića (Laguna, Beograd) i "Petra je stvarno otišla" autorke Aleksandre Jovanović (Kreativni centar, Beograd).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana