Dejanu Aleksiću nagrada "Šušnjar"

Srna
Dejanu Aleksiću nagrada "Šušnjar"

BANjALUKA - Srpski književnik Dejan Aleksić dobitnik je ovogodišnje književne nagrade "Šušnjar" za zbirku pjesama "Uradi sam".

Nagrada će Aleksiću biti uručena na književnoj večeri "Šušnjar", koja se tradicionalno održava 1. avgusta u Oštroj Luci, saopštili su organizatori.

Odluku da laureat ove nagrade bude Aleksić jednoglasno je donio žiri u sastavu Danijel Dojčinović, Zoran Kostić i Mirko Vuković.

Aleksić je pjesnik, dramski pisac i stvaralac književnih dijela za djecu, a smatra se jednim od najznačajnijih srpskih književnika mlađe generacije.

Dobitnik je više priznanja i nagrada, a njegove pjesme su uvršćene u brojne zbornike i antologije, a prevođen je na engleski, njemački, norveški, bugarski, grčki, makedonski, mađarski, slovački, slovenački i rusinski jezik.

Nagrada "Šušnjar" dodjeljuje se afirmisanom piscu svih književnih rodova i vrsta, koji stvara u duhu srpske književne tradicije i jezika, njeguje kulturno nasljeđe i srpsku duhovnost, te podstiče plemenita i patriotska osjećanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana