Biti na Dučićevom putu znači biti na dobrom putu

Srna
Biti na Dučićevom putu znači biti na dobrom putu

TREBINjE - Pjesničko veče "Na Dučićevom putu" održano je u Trebinju, čime su završene ovogodišnje "Dučićeve večeri poezije", koje su bile posvećena srpskom velikanu Jovanu Dučiću.

Svoje stihove Dučiću u čast govorili su pjesnici Đorđo Sladoje, Đorđe Nešić, Vidak Maslovarić, Slavomir Gvozdenović, Milan Mihajlović, Novica Đurić i Budimir Dubak.

Stihove su govorili i pjesnici Željka Avrić, Bratislav R. Milanović, Mirjana Bulatović, Branko Stevanović, Jovan Bratić, Selimir Radulović i Jefto Odavić.

Pjesnik Đorđo Sladoje rekao je novinarima da "Dučićeve večeri poezije" predstavljaju veliku duhovnu svečanost posvećenu srpskom piscu, koji ima ogroman značaj za Hercegovinu i srpski narod u cjelini.

Pjesnik iz Crne Gore Budimir Dubak istakao je da je Dučić jedan od najvećih srpskih pjesnika i pisaca, koji nikada nije otišao iz naroda.

- Njegova misija je ogromna i rašće i u budućnosti. Uspjeli smo kao narod da primamo njegove poruke, na čemu treba da istraju i nove generacije, jer biti na Dučićevom putu znači biti na dobrom putu za svoj opstanak - rekao je Dubak.

On je istakao da raduje to što Trebinje tokom svečanosti posvećenih Dučiću postaje duhovni i kulturni centar cijelog srpstva.

U umjetničkom programu večeri nastupili su i trebinjski horovi Srednje muzičke škole i "Tribunija", kao i Dječji hor "Bubamarac", glumci, pijanisti i prvaci opere Narodnog pozorišta Beograd i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana