“Taksi bluz” stiže u banjalučke bioskope u januaru

Priredila: Milanka Mitrić
“Taksi bluz” stiže u banjalučke bioskope u januaru

Banjaluka – Tokom ove godine publika u banjalučkom Sinepleksu “Palas” imala je priliku da pogleda mnogo odličnih domaćih i stranih filmskih ostvarenja: drama, komedija, akcija, superjunačkih, naučnofantastičnih i animiranih filmova. Neminovno je i da će naredna godina biti jednako dobra što se novih filmova tiče.

Banjalučku publiku već u januaru čeka nekoliko zanimljivih naslova. Prvi u redu je romantična komedija “Taksi bluz”, koja u “Palas” stiže 24. januara. Ovo filmsko ostvarenje je okarakterisano kao uzbudljiva romantična komedija, koju publika već dugo s nestrpljenjem iščekuje.

- Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dječak Damir koji je pobjegao iz doma za nezbrinutu djecu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći iznjedriće gomilu suludih situacija koje će se smjenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije - navedeno je u opisu filma.

Glumačku postavu čine Andrija Milošević, Todor Jovanović, Milena Predić, Aleksandra Tomić, Boris Komnenić, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko, Boris Milivojević, Nikola Pejaković, Srđan Bjelogrlić i drugi.

- Snimanje filma “Taksi bluz” je završeno posle četiri veoma intenzivne nedelje. Iako još pokušavam da shvatim šta smo sve prošli i uradili, pretpostavljam da bi trebalo da ovim delom produkcije budem veoma zadovoljan. Razne neke okolnosti nisu nam išle naruku - veoma kratka noć za jedan pretežno noćni film, tehnički zahtevno i komplikovano snimanje sa dosta scena vožnji, nedovoljno osvetljene ulica Beograda i dosta mlado dete u jednoj od glavnih uloga. I pored svega, uz veliko požrtvovanje i entuzijazam ekipe u kojoj je bilo dosta debitanata, sjajnu atmosferu na snimanju i dosta sreće, mislim da smo snimili dobru stvar - izjavio je o filmu Miroslav Stamatov, kojem je ovo režiserski debi.

Drugi film koji u januaru stiže u Sinepleks “Palas” namijenjen je svim ljubiteljima animiranih filmova, pogotovo najmlađoj publici. U pitanju je animirani film režisera Riča Mura i Fila Džonstona “Ralf ruši internet: Krš i lom”, koji će premijerno biti prikazan 10. januara.

- Antijunak video-igrice Ralf i partnerka Vanelope fon Švic surfuju neistraženim, prostranim i dinamičnim svijetom interneta u potrazi za zamjenskim dijelom kako bi spasili Vanelopinu video-igricu - napisano je u objašnjenju filma.

“Snježna kraljica”

“Snježna kraljica” je film koji će na repertoaru biti od 3. januara.

- Glavna junakinja filma je djevojčica Gerda koja, za razliku od svojih roditelja i brata, jedina nema čarobne moći. Jednog dana strašan kralj Harald, koji čaroliju vidi kao prijetnju “običnim” ljudima, protjera sve čarobnjake, uključujući i Gerdinu porodicu, u Zemlju ogledala. Postoji samo jedan način na koji Gerda može spasti svoje roditelje, sve ostale čarobnjake i magiju, a to je da otkrije svoje čarobne moći. Jedina osoba koja joj može pomoći u tome je Snježna kraljica - objašnjeno je u najavi filma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana