Stiže serija “Poseta” u režiji Veljka Mićunovića: Ljudske sudbine na granici slobode

Priredila: Milanka Mitrić/agencije
Stiže serija “Poseta” u režiji Veljka Mićunovića: Ljudske sudbine na granici slobode

‚BEOGRAD - Jesen je stigla, a s njom i nove serije, kako strane, tako i domaće produkcije, a među njima i novo domaće ostvarenje “Poseta” koje će od ponedjeljka biti emitovano na kanalu “Superstar”.

- Četiri priče, utemeljene na događajima iz stvarnog života, o četvoro ljudi iz različitih društvenih slojeva koji se nalaze u istražnom zatvoru, čekajući slobodu ili suđenje - stoji u najavi producenata, a tvorac serije je pozorišni reditelj Veljko Mićunović koji je zajedno sa Urošem Tomićem i Minom Đukić režirao seriju.

Scenaristi su Vlada Simić i Mina Đukić, producent uz kreatora Aleksandar Protić, a direktori fotografije Dušan Grubin i Miloš Jaćimović.

- Iako se na prvi pogled čini da su priče smeštene u klasično krivično-istražno područje, one ipak ne prate okrutne ubice i kriminalce. Na taj način ispričane, ove priče imaju veliki potencijal u identifikaciji publike sa protagonistima. Ako publika ne može da se poistoveti direktno sa okruženjem, ona se sigurno može poistovetiti sa izborima i dilemama sa kojima se suočava svaki naš protagonista. To su izbori između časti i slobode, između krivice i ljubavi, između istine i ličnog uspeha, između pravde i sudbine, između hrabrosti i sigurnosti - stoji u najavi.

Seriju čine četiri priče “Reka”, “Plen”, “Požar” i “Beton”, a svaka je sastavljena od po četiri priče, koje su zasnovane na stvarnim događajima.

- Uspešan fudbaler i mlada nada koja je na korak od potpisivanja ugovora koji će mu promeniti život, nalazi se sa prijateljima iz detinjstva da to i proslavi. Narednog jutra budi se u bolnici kao vinovnik smrtonosne saobraćajne nesreće koje se ne seća - stoji u objašnjenju cjeline “Reka”.

“Plen” prati priču o pljački i torbi sa milionskim plijenom koja je otkrivena u gepeku automobila žene koja je putovala sa svojom bebom.

- Iza rešetaka se nađu i ona i muž. Lanac istrage je dug i zamršen. Tragovi međunarodnog kriminala upućuju na decenijsku porodičnu uvezanost posebnim etičkim kodeksom - navedeno je u najavi cjeline “Plen”.

Cjelina “Požar” prati priču o zapaljenoj poljoprivrednoj hladnjači u vojvođanskoj varošici, koja napravi požar u kojem, kako navode producenti, ne gore samo kumovske i prijateljske, već i porodične veze.

- Ambiciozni i neiskusni advokat doprineće da se varošica probudi iz učmalog života i da delilaca pravde bude neočekivano mnogo - zapisano je o “Požaru”.

Posljednja i četvrta cjelina nosi naziv “Beton” koja prati, naizgled, običnu priču o čovjeku koji jednog jutra na putu do posla ulazi u raspravu s kontrolorom, jer nije imao kartu.

- Nakon koškanja i svađe, on gurne kontrolora koji ispada iz autobusa i glavom udara o beton. Solidarnost, vaganje krivice i pretnje postaju teren za trgovinu pravdom - navedeno je u najavi “Betona”.

Uloge

U glumačkoj podjeli serije su Nikola Ristanovski, Ksenija Marinković, Boris Isaković, Izudin Bajrović, Matija Vastl, Kamka Točinovska, Luka Grbić, Miloš Timotijević, Radoslav Rale Milenković, Krešimir Mikić, Ozren Grabarić, Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu. U seriji glume i Gordana Boban, Dragan Despot, Leon Lučev, Nataša Šolak, Vahid Džanković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Mirko Vlahović i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana