Srpski Rabbitland osvaja i Holivud

B92
Srpski Rabbitland osvaja i Holivud

Višestruko nagrađivani animirani film "Rabbitland" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. uvršćen je u takmičarski program prestižnog filmskog festivala "AFI FEST ", koji se održava od 6. do 13. novembra u Holivudu, u organizaciji Američkog filmskog instituta.

 

Premijerno prikazan na Berlinskom filmskom festivalu 2013. godine, "Rabbitland" je upravo u Berlinu započeo uspješan festivalski život, osvojivši nagradu Kristalni medvjed.

Od tada je ovo ostvarenje o neobičnim zečevima bez mozga prikazano na više od 70 festivala širom svijeta, gdje je osvajalo brojne nagrade.

Slijedeća stanica na koju stižu ružičastin zečevi je upravo Holivud. Narednog mjeseca ovo ostvarenje takmičiće se u selekciji kratkometražnih ostvarenja na AFI FEST -u. U selekciji kratkometražnih filmova našlo se 45 ostvarenja iz cijelog svijeta.

Festival će 6. novembra otvoriti svjetska premijera filma "A Most Violent" Year" reditelja i scenariste Džej Sija Čendora, u kojem glavne uloge igraju Oskar Ajzak i Džesika Častejn. Za zatvaranje 13. novembra najavljena je premijera filma "Foxcatcher" koji režira Benet Miler, sa Stivijem Karelom, Čejningom Tejtumom, Markom Rafalom i Vanesom Redgrejv u glavnim ulogama.

Zaštitno lice ovogodišnjeg izdanja festivala je čuvena glumica Sofija Loren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana