Sale Sinepleks Palasa u novom ruhu za užitak na svjetskom nivou

Jasmina Perišić
Sale Sinepleks Palasa u novom ruhu za užitak na svjetskom nivou

Banjaluka - Moderan bioskop "Sinepleks Palas" sa sedam bioskopskim sala, 1.100 sjedišta, vrhunskim kvalitetom slike, digitalnom i 3D tehnologijom i suraund zvukom otvorio je svoja vrata posjetiocima na mjestu nekadašnjeg multipleksa "Palas" u samom centru grada.

Ovim je Banjaluka postala prvi grad u BiH čiji je bioskop dio "Sinepleks" porodice, austrijske kompanije sa bioskopskim dvoranama raspoređenim širom regiona.

Vladimir Ljevar, direktor "Oskar filma", istakao je da je renoviranjem bioskopa iza njega i njegovih saradnika ostao veliki posao koji je iznjedrio najbolje rezultate.

- "Palas" je sada moderniji i bolji za sve naše posjetioce. Imaćemo veliki broj naslova i nadam se da ćemo privući još više posjetilaca u naše sale - rekao je Ljevar na svečanom otvaranju "Sinepleksa Palas".

Predstavnik austrijskog "Sinepleksa" Kristof Papusek izrazio je zadovoljstvo što je partnerstvo sa "Oskar filmom" omogućilo proboj "Sinepleksa" na BiH tržište.

- Dugo smo pregovarali da uđemo u partnerstvo sa gospodinom Ljevarem. Zadovoljstvo nam je što smo prodrli na tržište BiH i Republike Srpske. "Sinepleks" je grupacija sa više od pet decenija iskustva u ovoj oblasti i u narednom periodu kombinovaćemo lokalno znanje i iskustvo sa internacionalnim - rekao je Papusek.

Lavirint hodnika, koji vodi do jedne od sala smještene čak ispod krivog sata, govori koliko je nekadašnji multipleks "Palas" proširen. Izgrađena je i pristupna rampa za invalide, prošireni su i uređeni toaleti pa cjelokupan prostor pruža svjetski nivo i standard. Uz bogatu ponudu najpoznatijih filmskih ostvarenja, "Sinepleks Palas" donosi i brojne pogodnosti za svoje posjetioce. Među njima su nagradne igre, razne promocije, Porodični dan, Ladies night, Man's night, Supersrijeda, Fan night, ljubavna sjedala u sali dva, organizacija rođendana i mnoge druge.

I najpoznatiji banjalučki glumac i reditelj Nikola Pejaković za renovirani "Palas" imao je samo riječi hvale.

- Trebao nam je i ranije ovaj bioskop. Ljevar se jedini u Banjaluci bavi tim poslom i koliko je mogao, toliko je i uradio. Podigao je standard i svaka mu čast - rekao je Pejaković.

Sve prisutne zvanice sa oduševljenjem su razgledale renovirani prostor na svečanom otvaranju bioskopa, a mjesta za bilo kakve zamjerke nije bilo.

Filmovi

Nakon koktela i svečanog otvaranja "Sinepleksa Palas" zvanice su imale priliku da u novim salama pogledaju filmove "Mumija" i "Pirati sa Kariba - Salazarova osveta", koji su od juče na redovnom repertoaru. Pored ovih, na repertoaru je još 12 naslova svih žanrova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana