Romantični filmovi koji su obilježili 2023. godinu

GS
Foto: IMDb

U svijetu filma, romantični žanr zauzima posebno mjesto kao vječni favorit među ljubiteljima emotivnih priča.

Kroz godine, filmska umjetnost je naslikala raznovrsne nijanse ljubavi, pružajući gledaocima nezaboravne trenutke strasti, uzbuđenja i dubokih emotivnih veza. 

U ovom pregledu istražićemo magični svijet romantičnih filmova, ističući neke od najnježnijih, najzanimljivijih i najinspirativnijih ostvarenja koja su filmski stvaraoci darovali svijetu.

Najbolji romantični filmovi koji su obilježili prošlu godinu

"Shotgun wedding”

"Shotgun wedding” (Vjenčanje da umreš), američki je romantični akcioni film koji je režirao Džejson Mur, a scenario je napisao Mark Hamer. U glavnim ulogama su Dženifer Lopez, Džoš Demel, Sonja Braga, Dženifer Kulidž, Leni Kravic i Čič Marin. 

Tom, Darsi i njihove porodice okupljaju se na privatnom ostrvu na Filipinima, gdje dolaze na vjenčanje. Baš u trenutku dok su mladenci odsutni, prepirući se oko vjenčanja, njihovi gosti postaju taoci. Pirati zahtijevaju 45 miliona dolara od bogatog oca porodice, i akcija počinje.
 

"Your place or mine” 

"Your place or mine” (Kod tebe ili kod mene) jeste američka romantična komedija. U filmu glume Ris Viderspun (koja je takođe producirala film) i Ešton Kučer, koji tumači lik njenog najboljeg prijatelja. Njih dvoje razmjenjuju kuće na nedjelju dana, a nakon ove akcije, počinju da se nižu uzbudljivi zapleti, prenosi B92.

"Prom pact” (Maturski pakt)

Čekajući matursko veče, Mendi Kolmani i njen najbolji prijatelj Ben Planket suočavaju se sa činjenicom da svi dobijaju pozive za odlazak na maturski bal, osim njih. Međutim, Mendi je fokusirana na dugoročni cilj: ona želi da se upiše na Harvard. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana