Robert de Niro režira Priču iz Bronksa

Priredila: Aleksandra Madžar
Robert de Niro režira Priču iz Bronksa

Njujork - Slavni glumac Robert de Niro režiraće sljedeće godine mjuzikl "Priča iz Bronksa", koji će biti adaptacija istoimenog filma sa kojim se 1993. godine prvi put oprobao iza kamere.

Priča, čija je radnja smještena u burne šezdesete godine prošlog vijeka, govori o dječaku iz Bronksa kojeg tokom odrastanja prate dvije snažne ličnosti - njegov otac i lokalni mafijaš.

"Priča iz Bronksa" je prvobitno nastala kao monodrama koju je napisao Čez Palminteri u trenutku frustracije što ne može da dobije nijednu značajniju ulogu.

- Pošto nisu htjeli da mi daju veliku ulogu, odlučio sam da je sam sebi napišem - kazao je jednom prilikom Palminteri, koji je sa svojom predstavom postigao veliki uspjeh.

Kasnije je De Niro otkupio prava za film koji je sam režirao i u kojem je glumio dječakovog oca, dok je Palminteriju povjerio ulogu mafijaša.

Muziku za novi mjuzikl napisaće Alan Menken, poznat po tome što je komponovao pjesme brojnih Diznijevih filmova, kao što su "Mala sirena", "Ljepotica i zvijer", "Aladin" i "Pokahontas".

Taj film je rediteljski debi Roberta de Nira, koji poslije ovog filma nije režirao punih 13 godina.

"Priča iz Bronksa" generalno je ocijenjena kao drugi veliki filmovi iz mafijaškog žanra. Sadrži nekoliko scena nasilja, uključujući one u kojima članovi mafije brutalno pretuku bajkersku bandu i tragični napad Kalogerovih prijatelja na crnačku četvrt.

Sniman je na tri lokacije u Njujorku. Iako je radnja u potpunosti smještena u Bronks, samo se jedna od ove tri lokacije nalazila u njemu.

Film počinje u šezdesetim sa sinom Lorenza Anela kojeg tumači Robert de Niro, Kalogerom, koji biva svjedok ubistva koje je počinio lokalni mafijaški šef Soni. Budući da ga nije izdao policiji, Kalogero se počinje sviđati Soniju. Dječak počinje viđati Sonija u njegovom lokalu, djelimično zbog emocionalno odbojnog oca, vozača autobusa koji jedva spaja kraj s krajem. Osam godina poslije, 1968. Kalogero je izrastao u mladića i mora se odlučiti kojim će putem krenuti, očevim ili Sonijevim. Počinje se viđati s tamnoputom djevojkom Džejn, ali to krije, jer se druži s rasistima, koji napadaju njenog brata i njegove prijatelje. Kalogerovi rasistički prijatelji kasnije smišljaju plan kako će napasti crnačku četvrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana