Počinje Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2020"

Nezavisne
Počinje Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2020"

Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2020" počeće u subotu, 24. oktobra, u 20 časova.

Direkcija festivala je, poštujući preporučene mjere zaštite zbog epidemiološke situacije izazavne virusom korona, odlučila da ovogodišnje, 13. izdanje festivala održi online.

Programi će biti prikazivani besplatno, putem internet platforme, za publiku na prostoru Bosne i Hercegovine, a festivalski program biće redukovan samo na prikazivanje filmova pristiglih na konkurs festivala, bez pratećih programa. 

Iz bogate selekcije filmova koji su pristigli na konkurs festivala, od ukupno njih 567 iz 39 država svijeta, selekciona komisija odabrala je 48 filmova u takmičarski program, 12 u dječji takmičarski i 27 u program panorama. 

U programima koji su presjek savremene svjetske animcije tradicionalno najviše animiranih filmova je iz Francuske, Poljske, Rusije, Španije i Njemačke. 

Iz Bosne i Hercegovine u takmičarskom programu festivala selektovana su dva animirana filma, i to Igora Đurića i Nemanje Vučenovića, studenata Smjera animirani film Akademije umjetnosti iz Banjaluke, čiji su ovo diplomski filmovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana