Počelo snimanje filma "Pored nas" Stevana Filipovića

Tanjug
Foto: Pored nas

BEOGRAD- Najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, "Pored nas", koji nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije, zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi "Pored mene" (2015) i "Pored tebe" koji u bioskope stiže najvjerovatnije početkom 2023. godine, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Poslije višestrukog odlaganja zbog pandemije, prije nekoliko dana počelo je snimanje filma "Pored nas", novog ostvarenja reditelja i scenariste Stevana Filipovića.

Projekat za ovaj film je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film), a film nastaje u produkciji kuće " Hypnopolis".

"Pored nas" (engleski naslov " Next to Us") je dugoočekivani nastavak popularnog Filipovićevog filma "Pored mene" koji je 2015. ostvario značajan uspjeh u bioskopima i osvojio brojne nagrade u zemlji i regionu ("Zlatna arena" u Puli, pobjednik Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Sopotu, nagrada FEDEORA na FEST-u).

Snimanje je u toku, a planirano je da posljednja klapa bude krajem septembra.

Film "Pored nas" nastaje po scenariju Milene Bogavac i Stevana Filipovića, direktor fotografije je Matej Milenković. U filmu glavne uloge tumače Slaven Došlo, Nikola Glišić, Darko Ivić, Gorica Regodić, Milica Majkić i Isidora Simijonović.

Izvršna producentkinja filma je Isidora Bulatović, a izvršni producent i producent je Branislav Jević.

"Pored nas" je najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, a planirano je da u bioskope stigne početkom 2024. godine.

Ovaj film zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi "Pored mene" (2015) i "Pored tebe" (u bioskopima najverovatnije početkom 2023. godine).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana