Počelo snimanje filma "Izolacija" sa Milošem Bikovićem

Tanjug
Foto: GS

TARA, 8. oktobra- Snimanje novog srpskog cjelovečernjeg igranog filma "Izolacija" Marka Bacovića počelo je u srijedu na planini Tari, a glavnu ulogu tumači - Miloš Biković, saopštio je Filmski centar Srbije (FCS), koji je podržao nastanak ovog filma.

 Reditelj je i autor scenarija za film, zajedno sa kolegom Markom Jocićem, a ovaj tandem je već realizovao uspiješan bioskopski hit "Taksi bluz" (2019) sa Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi, na kome su bili scenaristi. Zaplet prsihološkog trilera prati sudbinu junaka Jovana, mladog biologa punog entuzijazma, koji iznenada dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi.

 Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, protagonista je smješten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, a njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje.

Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovijek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi. Kako vrijeme u izolaciji bude odmicalo, Jovan će biti svjedok noćnih posjeta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah.

Suočen sa nejasnom prijetnjom, on će voditi unutrašnju borbu sa samim sobom u kojoj neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha i krenuće da preispituje svoju odluku ostanka u šumi. Tačka njegovog mentalnog pucanja biće situacija kada bude vidio ubistvo u šumi…

Autorsku ekipu filma čine i direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar, scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Đorđević, kompozitor muzike Nikola Jeremić. Uz Miloša Bikovića u glavnoj ulozi, koji je i producent "Izolacije" sa Markom Jocićem, igraju još Miodrag Miki Krstović, Anica Dobra, Mladen Andrejević, Marko Mak Pantelić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana