Okončana tridesetogodišnja dilema kultnog “prazničnog” filma?

Agencije
Okončana tridesetogodišnja dilema kultnog “prazničnog” filma?

Filmska kompanija “Tventi senčri foks” nedavno je objavila novu verziju trejlera za filmsku klasik “Umri muški”, reditelja Džona Maktirnana iz 1988. godine, koja izgleda stavlja tačku na tridesetogodišnju raspravu o tom akcionom klasiku.

Jelke, “nezgodna” praznična žurka, teroristi i velike eksplozije bili su ključni elementi akcionog filma sa Brusom Vilisom i Alanom Rikmanom u glavnim ulogama.

Ljubitelji velikog filmskog hita godinama tvrde da im “Umri muški” nije samo njihov omiljeni akcioni film, već da je to pravi božićni filmski klasik. A kultni film je u novom trejleru upravo opisan kao “najveća božićna priča ikada”.

Glavni akter priče glumac Brus Vilis je, međutim, jednom prilikom izjavio da ne vjeruje da je to baš film za prazničnu atmosferu.

Izgleda, međutim, da ljudi koji stoje iza filma “Umri muški” imaju sasvim drugačije mišljenje.

U trejleru je negativac Hans Gruber, u tumačenju Alana Rikmana (koji je preminuo 2016. godine), prikazan kao dosadni lik koji pravi probleme njujorškom policajcu Džonu Meklejnu, koji došao u Los Angeles kako bi za Božić pokušao da prebrodi bračne probleme sa suprugom Holi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana