Novi “Diznijev” film “Želja” stiže u bioskope

Milanka Mitrić/agencije
Novi “Diznijev” film “Želja” stiže u bioskope

BANjALUKA - Magija crtanih i animiranih filmova u studiju “Dizni” nastala je prije čitavog jednog vijeka, a u svojim različitim oblicima i danas traje.

Razvoj tehnologije mijenja način stvaranja najljepših animiranih filmova, ali većina “Diznijevih” starih i danas je ostala u sjećanju nekih ranijih generacija, dok novi nastaju za neke nove gledaoce, koji tek otkrivaju čudesne svjetove bajki, priča i zanimljivih likova. Jedan takav je novi film “Želja”, svojevrsni animirani, muzički omaž vijeku studija “Dizni”, koji ove sedmice stiže na repertoar bioskopa širom svijeta.

U banjalučkom “Sinepleksu Palas” na repertoaru će se naći od srijede.

“Želja” uplovljava u porijeklo zvijezde koja je prisutna u skoro svakom “Diznijevom” filmu i koja je bila tu da ispuni želje likovima koji su joj upućivali svoje želje.

- Ovo je naše ljubavno pismo onome što nam je “Dizni” bio tokom odrastanja i smatram da je privilegija što možemo da stvorimo jedan ovakav film - rekla je šefica kreativnog odjeljenja u kompaniji “Dizni” Dženifer Li, koja je jedna od scenaristkinja filma.

Ovaj filmski spektakl režirali su Kris Bak (režiser oba dijela “Snježnog kraljevstva”) i Fon Virasantorn.

- Pametna djevojčica Aša izgovara svoju želju, koja je tako moćna da je ispunjava kosmička sila - mala kuglica beskrajne energije zvana Zvijezda. Aša i Zvijezda se zajedno suočavaju s najmoćnijim neprijateljem - kraljem Magnifikom. One zajedno sarađuju da bi spasile svijet i dokazale kako su čuda i te kako moguća ako se volja hrabrog čovjeka poveže s magijom zvijezda - navedeno je u najavi ovog filma.

Glas Aši pozajmljuje glumica Arijana de Bose, a za lik Aše režiser Bak je rekao da je ona entuzijastičan član zajednice, koja ponosno pokazuje nevjerovatno mjesto na kojem je odrasla.

Glas kralju Magnifiko pozajmljuje Kris Pajn, dok glasove ostalim likovima posuđuju Alan Tudajk, Evan Peters, Anđelik Kabral i drugi.

- Magnifiko misli da su želje samo ideje. Ali želje su dio našeg srca i to najbolji dio. Ipak, on ih drži unutar malih balona želja, kojih posjeduje na stotine. Većina njih će tu i ostati, jer je to način na koji on kontroliše kraljevstvo, dajući lažnu nadu svima - objasnila je scenaristkinja Alison Mur, koja je scenario radila sa dvoje pomenutih režisera i sa Dženifer Li.

Režiser Kris Bak rekao je da je stvaranje ovog filma bio težak posao pun ljubavi i da je nastajao nekoliko godina, u tajnosti.

- Sada konačno možemo da podijelimo radost i magiju ovog filma koji mnogo volimo - istakao je Bak.

Film “Želja” premijerno je prikazan 8. decembra u Los Anđelesu.

Emocije

Režiserka Fon Virasantorn navela je da je emotivno vidjeti kako jedna ovakva priča oživljava i dobija konačan oblik.

- Ovaj film govori o tome da kada nešto želite, ne treba da to čuvate kao tajnu. Treba to da dijelite sa svijetom. Želja je nešto univerzalno. Nije samo za djecu, već i za odrasle. Svi nosimo želje u svojim srcima - kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana