Nova TV serija "Pevačica" predstavljena medijima

Tanjug
Nova TV serija "Pevačica" predstavljena medijima

BEOGRAD - Nova igrana TV serija "Pevačica", autora Predraga Gage Antonijevića i Nataše Drakulić, u režiji Miloša Kodema, predstavljena je na samom setu snimanja na Dedinju.

Projekat se realizuje u produkciji više kompanija - „Dandelion Inc", "Film danas" i "Telekom Srbije", a prva sezona serije će imati 12 epizoda.

Nova televizijska priča biće emitovana na kablovskom kanalu Superstar TV u vlasništvu Telekoma tokom sledeće godine, dok će snimanje trajati po planu do sredine novembra.

Među vodećim ulogama je mlada pjevačica Milica Pavlović, koja je na setu bila u ekipi sa ostalim glumcima iz serije - Milošem Timotijevićem, Nikolom Rakočevićem, Zlatanom Vidovićem, Jelenom Grujičić i drugima.

Igrani serijal je delimično inspirisan tragičnom sudbinom pjevačice Jelene Marjanović, čije ubistvo ni dan danas nije rasvetljeno ni poslije četiri godine istrage.

Zaplet se vrti oko naslovne junakinje Ivane Lazić, čija karijera kreće uzlaznom putanjom nakon pobjede na muzičkom takmičenju "Superglas", što je pandan "Zvezdama Granda" u stvarnom životu.

"Velika mi je čast što su me zvali da učestvujem u ovom projektu, svakog dana učim puno od ljudi koji su na setu, najviše od glumaca, mogu samo da kažem - očekujte neočekivano, a ja jedva čekam da počne emitovanje:, izjavila je mlada pevačica Pavlović.

Zlatan Vidović, glumac iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, kako priznaje, dobio je tešku i veoma zahtjevnu ulogu, zavolio je scenario, i nadahnuto otkrio kako je za glumca blagoslov kada ima tako odlične partnere na snimanju, što je ovde svakako slučaj.

Miloš Timotijević tumači estradnog kompozitora u seriji, a publika ispred malih ekrana zavoljela ga je u serijama „Besa" i „Južni vetar".

"Drago mi je da su me producenti zvali za seriju, i posebno je zanimljivo što žanrovski ovakav projekat nije nikada rađen kod nas, a meni lično je milo što mi takva uloga ranije nije nuđena, zato je veći izazov", jasan je bio Timotijević.

Nikoli Rakočeviću se odmah svidio scenario, i naglasio da odatle sve počinje, onda tek druge stvari dolaze na red.

"Tekst za seriju ima neobične snažne momente, i drago mi je da je reditelj upravo Kodemo, jer će ova serija biti izuzetno vizuelna, što on ume da uradi vrhunski, pritom ne mislim samo na fotografiju, već i atmosferu", pojasnio je Rakočević.

Jedan od autora serije, scenarista Drakulić istakla je da je veoma ponosna na glumačku ekipu, gde imamo i neka nova lica koja ćemo tek upoznati u svijetu televizije, kao i ona stara što već znamo.

Takođe, ova spisateljica, koja je sa Gagom Antonijevićem stvorila i univerzum krimi serijala "Ubice mog oca" kroz četiri sezone, naglasila je da "Pevačica" ne može lako da se žanrovski definiše, da tako nešto nismo imali prilike da vidimo u serijama, nešto između trilera, horora, supernaturalnog, sve zajedno.

Reditelj debitant na seriji je Miloš Kodemo, inače veoma iskusni snimatelj i direktor fotografije, uveliko angažovan na seriji „Ubice mog oca", gde je već režirao jednim dijelom, pretežno akcione scene.

U njegovoj profesionalnoj biografiji su i projekti „Zaspanka za vojnike", tek završen film „Dara iz Jasenovca", ali i mnoge strane produkcije, među kojima je i mini serija „Poslednji Panteri".

„Zahvalan sam na pruženoj prilici da samostalno režiram, a veoma mi je lako da radim sa ovim glumcima i celom ekipom", kratak je bio Kodemo.

Izvršnu produkciju serije potpisuje Maksa Ćatović, iskusni filmski, televizijski i muzički producent, prvi čovek nekada uspješne kuće „Komuna", koji je najavio barem jednom godišnje snimanje TV serija u saradnji sa Telekomom.

Tako je, po njegovim rečima, u planu jedna istorijska ambiciozna priča, onda savremena u stilu „Ubica" i „Pevačice", ali i nikad viđena kod nas serija na nivou holivudskih vrhunskih produkcija „Marvela" i „Diznija".

U seriji „Pevačica" igraju još i Nataša Ninković u ulozi vračare, Igor orđević (serije „Meso", „Koreni") kao inspektor, spomenuta Jelena Grujičić kao glavna suparnica junakinje, Miodrag Dragičević i mnogi drugi.

Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe, izrazio je veliko zadovoljstvo što ponovo sarađuje sa ekipom producenata, sa kojima je telekomunikaciona kompanija radila špijunsku seriju "Državni službenik".

"Nama je ambicija da postanemo domaći HBO i dostignemo taj profesionalni standard, sa dosta domaćeg igranog programa, kao i stranih serija i filmova na našem kanalu Superstar", izjavio je Lučić i najavio da će druga sezona „Državnog službenika" biti emitovana tokom oktobra na tom programu.

Takođe, ono što je novina, peta sezona serije „Ubice mog oca" od sada prelazi upravo u koprodukciju sa kompanijom Telekom i biće prikazana na Superstar kanalu, a ne više na Nova S.

Peti ciklus te kriminalističke serije još nije krenuo u realizaciju, a emitovanje bi trebalo da bude do kraja 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana