Harison Ford: Otisci Spilberga su svuda u novom filmu o Indijani Džonsu

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

KAN- Holivudski glumac Harison Ford ocijenio je u intervjuu Politici da je jasno da su otisci Stivena Spilberga, iako nije bio reditelj, svuda u novom filmu "Indijana Džons i artefakt sudbine".

U razgovoru za srpski list na Kanskom festivalu, gde je premijerno prikazan "Artefakt sudbine", Ford je  rekao da je reditelj Džejms Mangold prije početka rada na petom nastavku imamo više susreta sa Spilbergom, autorom višedecenijske sage o arheologu pustolovu Indijani Džonsu.

"Imamo dugu vezu Spilberg i ja, i mislim da smo Margold i ja u 'Artefaktu sudbine' pratili taj njegov DNK. Mislim da je Spilberg ovim zadovoljan kao producent. I (kreator Džordž) Lukas je zadovoljan. Zadovoljan sam i ja", naveo je glumac.

Nakon izuzetno uspešne početne trilogije "Otimači izgubljenog kovčega" (1981), "Ukleti hram" (1984) i "Poslednji krstaški pohod" (1989), Džons se vratio vratio ulozi Džonsa, prepoznatljivog po šeširu, kožnoj jakni i biču, još za kod kritike i fanova mlako prihvaćeno "Kraljevstvo kristalne lobanje" (2008).

Nakon pustolovina smještenih u tridesete godine prošlog vijeka i potom pedesete, Džons se u "Artefaktu sudbine", u skladu sa dobom osamdesetogodišnjeg Forda, obreo u 1969. godini leta na Mesec, a društvo mu prave pomoćnica Fibi Voler Bridž, glavni zlikovac Mads Mikelsen i drugi.

Ford je ocijenio da je između Džonsa i lika Voler-Bridž "jedan od najdubljih odnosa koje je serija stvorila i prikazala", dok je u radnji "Artefakt sudbine" prema Fordu "najkonkretnije prisustvo (njegove) starosti".

"I želio sam da film bude o tome, jer je to ono čime se trenutno bavim. To me pokreće i generiše, stimuliše moju maštu. To je ono zbog čega sam na toj sceni", istakao je Ford.

Prisjetivši se početaka i "Otimača izgubljenog kovčega", Ford je priznao da nikada nije pomislio da će Džons trajati 40 godina, ali da su "gledaoci mislili da je moguće".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana