Glumac Milan Marić u žiriju Sarajevo Film Festivala

Tanjug
Glumac Milan Marić u žiriju Sarajevo Film Festivala

BEOGRAD - Reditelj i scenarista Sebastian Meise (predsJednik žirija), rediteljka, scenaristkinja i Lucile Hadžihalilović, scenaristica i rediteljica Antoneta Alamat Kusijanović, glumac Milan Marić i producent i stariji konsultant u Inttl Co-Productions Katriel Sćory, članovi su žirija Takmičarskog programa - igrani film 28. Sarajevo Film Festivala, saopštili su iz organizacije festivala.

Sebastian Meise je austrijski reditelj i scenarista i studirao je slikarstvo i filozofiju pre nego što se počeo baviti filmskim stvaralaštvom Njegov najnoviji igrani film "Konačna sloboda" je prikazan na filmskom festivalu u "Canessy", gdje je osvojio nagradu irija -Un Certain Reard. 

Film je osvojio i Srce Sarajeva za najbolji igrani film, Srce Sarajeva za najboljeg glumca - Georg Friedrić, kao i nagradu CICAE na 27. Sarajevo Film Festivalu.

Srpski glumac Milan Marić ostvario je mnoge uloge u pozorišnim i filmskim koprodukcijama u regionu, a publike ga najviše pamti po ulozi Tome Zdravkovića u ostvarenju "Toma".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana