Filmovi koji nikada nisu objavljeni, a vjerovatno bi bili hit VIDEO

Agencije
Filmovi koji nikada nisu objavljeni, a vjerovatno bi bili hit VIDEO

Iznenađujuće, niko nije vjerovao u uspjeh “Ratova zvijezda”, ali to je postala najpopularnija franšiza na svijetu.

Teško je i zamisliti postojanje našeg svijeta bez ovog remek-djela, ali s druge strane, samo pomislite koliko dobrih filmova nikada nije ni snimljeno!

Portal “Brajt sajd” je naveo neke od filmova koji nikada nisu ugledali svjetlost dana, a potencijalno bi bili veliki hitovi

Forest Gamp 2  

Ideja: Planirano je da se ovaj film temelji na knjizi “Gump and Co.”, koja počinje tako što je Forestovom sinu dijagnostifikovana sida, zbog čega gubi prijatelje. Nakon pada kompanije Bubba Gump Shrimp, Forest briše podove u striptiz klubu kako bi zaradio za život. U drugom filmu bi se našao usred terorističkog napada koji se dogodio u aprilu 1995. u Oklahomi i plesao bi s princezom Dajanom.

Zašto nije snimljen?

Razlog zašto nikada nije snimljen može se pripisati ekstremno lošem trenutku - scenario je predat 10. septembra 2001. godine. Nakon događaja koji su uslijedili sutradan, reditelj nije osjetio da bi koncept terorističkog napada bio ugodan svijetu i iako projekat nije službeno otkazan, on miruje već gotovo 20 godina.

Kil Bil 3

Ideja: Iznenađujuće, Kventin Tarantino je razmatrao mogućnost da napravi treći film Kil Bil. Nastavak je trebalo da se dogodi nakon drugog filma i da prati priču Mladenkine kćeri, koja se sveti ljudima koji su mučili njenu majku.

Zašto nije snimljen?

Tarantino je ideju razvijao godinama, ali produkcija filma nikada nije izašla iz okvira ideje.

Turista

Ideja: Prvobitno je napisan scenario za naučnofantastični film ’’Turista’’ koji govori o mladoj i atraktivnoj direktorki jedne kompanije – Grejs Ripli, ujedno i pripadnici vanzemaljske rase koja u tajnosti živi na Zemlji. Radnja se događa na Menhetnu, a Grejs i njena vrsta traže način kako se vratiti kući.

Zašto nije snimljen?

Universal takvu ideju nije prihvatio. Scenario je revidiran nekoliko puta, ali produkcija nikada nije napredovala.

''Drugačija''

Ideja: Baš kao i u slučaju Harija Potera, posljednja knjiga franšize ’’Drugačija’’ bila je podijeljena u dva filma. Prvi od dva je izašao, a drugi nikada nije, iako je trebalo da zaokruži čitavu priču.

Zašto nije snimljen?

Još prije izlaska prvog filma zanimanje za franšizu je počelo da jenjava, pa film nije uspio, a nedostatak zanimanja bio je uzrok otkazivanje posljednjeg filma. Glavna glumica priznala je da je razočarana time kako se saga završila i da je čak razmišljala da napusti glumu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana