Film “Sunce mamino” od danas na repertoaru “Sinepleksa Palas”

Ilijana Božić/agencije
Film “Sunce mamino” od danas na repertoaru “Sinepleksa Palas”

BANjALUKA - Film “Sunce mamino” scenariste i reditelja Koste Đorđevića pred publiku donosi toplu tinejdžersku i porodičnu komediju o odrastanju, složenim emotivnim odnosima i porodičnim vezama, a od danas je na redovnom repertoaru banjalučkog “Sinepleksa Palas”.

U filmu igraju Pavle Čemerikić, Branka Katić, Denis Murić, Alisa Radaković, Pavle Mensur, Dubravka Kovjanić.

Ovo ostvarenje premijerno je prikazano na filmskom festivalu u Talinu, a u bioskopima u Srbiji na repertoaru je od 15. februara.

“Sunce mamino” donosi priču o Relji, romantičnom sedamnaestogodišnjaku, koji organizuje sahranu svoje bake kada shvati da je to način da smuva djevojku Anu u koju je zaljubljen. Varajući sve oko sebe, a najviše svoju majku Olgu, sa kojom je u kompleksnom odnosu i konstantnom sukobu, na kraju shvata da je jedino prevario samog sebe.

To je topla i melanholična ljubavna komedija o odrastanju tinejdžera na ulicama i krovovima Beograda, u kojoj protagonista Relja Noveski manevriše između ljubavi i smrti.

Glumica Branka Katić, koja u filmu igra dječakovu majku Olgu, u razgovoru za srpske medije istakla je da je uživala u radu na ovom filmu.

 - Olga je samohrana majka koja oseća nezadovoljstvo zbog kraha braka koji nije uspela da sačuva, dece kojoj otac nedostaje i ona je stalno pod pritiscima. Ono što mi je dirljivo u našem filmu je to kako Relja nalazi načina da mamu vrati sebi i svom bratu - rekla je Katićeva.

Reditelj Kosta Đorđević u razgovoru za “Tanjug” je kazao da će publika u ovom ostvarenju vidjeti drugo lice Beograda te da je Beograd jedan junak filma.

- Neverovatno je u kolikoj meri smo dobili lokacijom na kojoj smo snimali. Lokacija je vrlo specifična. Te konstrukcije i zgrade nisu povezane, ali ih je naš scenograf nekim skelama povezao, tako da smo napravili naš konstrukt kako se junaci kreću - naveo je Đorđević.

Dodao je da film prikazuje surovo odrastanje u Beogradu na jedan prelijep način, ljeto je, tople su boje.

Muzika

“Sunce mamino” donosi i sjajnu muziku, rađenu u produkciji po najvišim svjetskim standardima. Muziku za film komponovao je srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa. U saradnji sa hrvatskim elektropop dvojcem “Niplpipl” za potrebe filma je snimio singl “Ti i ja”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana