Film “Paklene ulice 10” premijerno u banjalučkim bioskopima: Osvetnički obračun na četiri točka VIDEO

Branislav Predojević
Film “Paklene ulice 10” premijerno u banjalučkim bioskopima: Osvetnički obračun na četiri točka VIDEO

BANjALUKA - Blokbaster “Paklene ulice 10”, koji prevazilazi granice svega poznatog u filmskoj industriji, večeras se premijerno prikazuje u bioskopu “Sinepleks Palas” sa početkom u 20 časova.

Poslije devet filmova, bezbrojne škripe gumama, tona prosutog goriva, stotine obračuna i eksplozija, desetine opasnih negativaca i još opasnije brzine, stiglo se do početka velikog finala, pošto deseti nastavak otvara posljednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijih filmskih serijala u istoriji.

Dom Toreto (Vin Dizel) i njegova ekipa sada se suočavaju sa najsmrtonosnijim protivnikom do sada, zastrašujućom prijetnjom koja se pojavljuje iz sjenki prošlosti i koja je, podstaknuta krvnom osvetom, odlučna u namjeri da razbije ovu porodicu. Godine 2011. u “Paklenim ulicama 5”, Dom i njegova ekipa riješili su se zlog brazilskog šefa narko-kartela Ernana Rejesa i obezglavili njegovu imperiju na mostu u Rio de Žaneiru. Ono što nisu znali je da je Rejesov sin Dante (Džejson Momoa) svjedočio svemu tome i da je posljednjih 12 godina proveo osmišljavajući plan kako bi Domu naplatio najveću cijenu. Danteov plan raspršiće Domovu porodicu, od Los Anđelesa do Rima, od Brazila do Londona i od Portugalije do Antarktika. Novi savezi će se iskovati, a stari neprijatelji će se ponovo pojaviti. Sve će se promijeniti kada Dom bude otkrio da je njegov osmogodišnji sin (Leo Abelo Peri) posljednja meta Danteove osvete.

Film je režirao Luj Leterje, po scenariju Džastina Lina, a priča je  ponovo okupila prvobitnu glumačku ekipu koju uz Dizela, čine Mišel Rodrigez, Tariz Gibson, Kris “Ludakris” Bridžes, Natali Emanuel, Džordana Brester, Sung Kang, Džon Sena, Džejson Stejtam i Skot Istvud, kao i dobitnice “Oskara” Helen Miren i Šarliz Teron. U filmu takođe glumi i izvanredna nova glumačka pojačanja, koja predvode dobitnica “Oskara” Bri Larson u ulozi Tes, odmetnuta predstavnice Agencije, Alan Ričson kao Ejms, novi šef Agencije koji nije blagonaklon ka Domovoj ekipi kao što je to bio njegov prethodnik, gospodin Niko, Danijela Melčior kao Brazilka, učesnica uličnih trka i legendarna dobitnica “Oskara”, Rita Moreno, kao Domova i Mijina baka Toreto, dok je Medou Voker kćerka pokojnog Pola Vokera dobila specijalnu kameo ulogu.

Film je snimljen sa budžetom od 340 miliona dolara, što ga je učinilo osmim najskupljim film ikada snimljenim, a svjetsku premijeru imao je u Rimu 12. maja. Prve kritike su jako pohvalne,  posebno na račun glume Džejsona Momoe, koji je svoj lik predstavio kao neku vrstu automobilskog Džokera, čime je impresionirao većinu kritičara. Finalni i navodno posljednji 11. dio franšize trebalo bi da stigne 2025. godine, dok je nekoliko novih spin-of priča već u razradi.

Franšiza

Serijal “Paklene ulice”, poznat i kao “Brzi i žestoki”, je medijska franšiza usredsređena na niz akcionih filmova koji se uglavnom bave uličnim trkama, pljačkama, špijunima i porodicom.

Prvi film objavljen je 2001. godine, a do sada je ukupno snimljeno 10 filmova, jedan spin-of “Hobs i Šou”, te animirana serija.  Filmove distribuiše “Univerzal” i to je njihova najuspješnija franšiza sa preko šest milijardi dolara zarade do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana