“Dogman” otvorio sedmicu filmova sa FEST-a

Danko Kuzmanović
“Dogman” otvorio sedmicu filmova sa FEST-a

Banjaluka - Nakon uspješnog prikazivanja zapaženih ostvarenja na Međunarodnom filmskom festivalu FEST u Beogradu, tokom naredne sedmice nekoliko filmova s festivala biće prikazano u “Sinepleksu Palas”.

Sedmica filmova sa FEST-a u “Sinepleksu Palas” počela je prikazivanjem filma “Dogman” reditelja Matea Garonea. Glavni lik je Marčelo, vlasnik salona za uljepšavanje pasa, čiji jednostavan život je koncentrisan oko posla i kćerke Alide. Iako je bezazlen, Marčelu nisu strane manje kriminalne radnje poput preprodavanja kokaina. Situacija se zakomplikuje kada mu lokalni siledžija i antagonista filma Simon ne plati za preuzeti kokain.

Drugi film na redu je “Hladni rat” Pavela Pavlikovskog, koji je odmah privukao pažnju činjenicom da je sniman u crno-bijeloj tehnici, čime se želi prenijeti manjak perspektive u životima dva glavna lika, Viktora kojeg tumači Tomaš Kot i Zule, koju glumi Joana Kulig.

Film “Tvrđava” možete pogledati večeras od 21.30 časova i sutra od 19 časova, a riječ je o ruskom istorijskom spektaklu reditelja Igora Zaitseva, snimljenom prema motivima romana Alekseja Ivanova. Film prati priču mladog oficira Ivana Demarina, koji za vrijeme vladavine Petra Velikog dobija zadatak da ode u udaljenu Tobolsku tvrđavu u Sibiru. “Crnog anđela”, film Luisa Ortege, možete pogledati sutra od 21.30 časova i prekosutra od 19 časova. “Crni anđeo” je argentinsko-španska kriminalistička drama koja prati priču fizički veoma privlačnog serijskog ubice, koji je poznat kao zatvorenik koji je do sada najduže u argentinskom zatvoru. “Hotel Mumbaj” je krimi-drama Entonija Marasa, rađena prema scenariju koji je radio zajedno sa Džonom Kolijem, zasnovana na stvarnoj priči o terorističkom napadu koji se desio u hotelu “Tadž Mahal palas” 2008. godine. Film možete pogledati u “Sinepleksu Palas” 17. marta u 21.30 čas i 18. marta od 19 časova. “Cijeli svijet je tvoj”, čiju režiju potpisuje Romain Gavras, prati priču sitnog lopova Fransoe, koji sanjari o drugačijom, njemu nedostižnom životu. Scenario za film potpisuje Romain Gavras, a produkciju Murad Belkedar i Nikolas Lermit. Film možete pogledati 19. marta od 19 časova i 21. marta od 21.30 časova. Istorijsku dramsku komediju “Edmon”, čiju režiju potpisuje Aleksis Mičalik, čija je radnja smještena u Pariz 19. vijeka, a prati priču o piscu najpoznatije priče o Siranu de Beržeraku, možete pogledati 20. marta u 19 časova. Pretposljednji film na repertoaru je “Ratnice sunca”. Riječ je o ratnoj drami rediteljke Eve Uson, čija je radnja smještena na Bliskom istoku. Film možete pogledati 19. marta u 21.30 časova. Posljednji film iz izbora sa FEST-a je “Optužena”, argentinski triler reditelja Gonzala Tobala, a prati priču o Dolores, bezbrižnoj studentkinji čija bezbrižnost traje sve do trenutka kada njena najbolja prijateljica biva brutalno ubijena. Film možete pogledati 20. marta u 21.30 časova.

Sedmica prikazivanja filmova se završava u srijedu.

Kralj Petar Prvi

Dugoočekivani film “Kralj Petar Prvi” u režiji Petra Ristovskog, sa Lazarom Ristovskim u naslovnoj ulozi, premijerno je prikazan još u decembru na nekoliko lokacija u Beogradu, a od sinoć je na redovnom repertoaru “Sinepleksa Palas”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana