"Dara iz Jasenovca" vrlo dobro ocijenjena na vodećim sajtovima

Srna
"Dara iz Jasenovca" vrlo dobro ocijenjena na vodećim sajtovima

BIJELjINA - "Dara iz Jasenovca" vrlo dobro stoji na filmskim sajtovima na kojim je u toku ocjenjivanje kvaliteta ovoga filma i citiranje recenzija.

Tako na poznatom sajtu "Roten tomejtos" film ima više od dvije trećine /71 odsto/ pozitivnih kritika koje su do sada pristigle sa raznih filmskih portala.

Istovremeno, 90 odsto običnih posjetilaca sajta i onih koji su napisali svoje osvrte pozitivno ocjenjuje film.

Na "Leterboksu", na kome film ocjenjuju samo posjetioci iz raznih dijelova svijeta koji su gledali ovo ostvarenje, "Dara iz Jasenovca" ima ocjenu - vrlo dobar /3,8 do 3,9 odsto/.

Na IMDB-u, specijalizovanom portalu za ocjenjivanje filmova, "Dara iz Jasenovca" ima izuzetno visoku ocjenu - 8,7 od mogućih 10 zvjezdica, i to na više od 50.000 pregleda.

Na ovom sajtu jedno vrijeme bilo je onemogućeno glasanje jer je procijenjeno da mnogi glasaju, a da film nisu gledali /srpsko-hrvatski "rat" oko ocjena/.

Onda je IMDB donio odluku da će onima koji se prvi put prijave na ovaj sajt da bi glasali za film i protiv njega ocjena biti umanjivana za jedan da bi se izbjegle nepravilnosti.

Tako je dotadašnja ocjena filma smanjena za jedan, ali ostvarenje i dalje ima veoma visok rejting koji je blizu devet zvjezdica.

U velikoj većini pozitivne ocjene filma uslijedile su po dolasku ovog ostvarenja u američke bioskope i na razne manje festivale.

Film "Dara iz Jasenovca", autora Predraga Antonijevića i scenariste Nataše Drakulić, biće premijerno prikazan na RTRS-u i RTS-u u subotu, 20. februara, u 20.00 časova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana