Biković premijerno prikazao "Hotel Beograd" na Kustendorfu

Tanjug
Biković premijerno prikazao "Hotel Beograd" na Kustendorfu

MOKRA GORA - Na festivalu Kustendorf na Mokroj Gori danas su prikazani ruski film “Sluga”, u kome glavnu ulogu tumači srpski glumac Miloš Biković, kao i premijerno kadrovi iz ostvarenja “Hotel Beograd” koji stiže ove godine u bioskope.

Biković je u uvodnoj riječi kazao da je srećan što se “Sluga” trenutno nalazi na drugom mjestu gledanosti u Rusiji.

"Kao komedija u svom žanru, ovo je već dugo najgledaniji film. Nadamo se da će tokom sledeće nedelje ući u istoriju kao najgledaniji film svih vremena u ruskim bioskopima. U srpskim bioskopima pravi takođe vrlo važan rezultat. Film deluje kao komedija, ali uopšte nije ni naivan ni detinjast, već u sebi krije vrlo važnu poruku. U tom smislu ga ne treba zanemariti, uživajte u njemu", rekao je Biković.

Nakon projekcije koju je publika ispratila ovacijama i aplauzom, on je izrazio zadovoljstvo što ima priiliku da na Kustendorfu predstavi premijerno kadrove iz filma “Hotel Beograd” koji sz rađene sa istom producentskom kućom kao i “Sluga”.

“Sa srpske strane smo Miodrag Radonjić i ja ispred Arhangel studija, a s ruske je ''Yellonj, Black and Njhite'' korporacija. Ako ste gledali serijale “Kuhinja” i “Hotel Eleon”, ovo je na neki način nastavak te franšize”, rekao je Biković.

On je istakao da ova priča nije samo tu da bi nasmijala i zabavila već kako bi promovisala Srbiju na ruskom i svjetskom tržištu.

“Ta franšiza ima armiju obožavaoca koji jedva čekaju da vide ovaj film. Mi smo ga smestili u Srbiju, Beograd i srpsko selo i time napravili film koji će promovisati našu zemlju, koji će dati ideju kakva ona može da bude. Odnosno, jednu karnevalsku sliku koja će biti mali omaž našim rediteljima Emiru Kusturici i Slobodanu Šijanu. Prepoznaćete neke elemente iz njihovih kultnih filmova”, kazao je glumac i producent.

Njegov kolega Miodrag Radonjić istakao je će se u filmu osjećati sjajna saradnja sa ruskom ekipom.

Gost festivala je i reditelj Konstantin Statiski, koji je zahvalio na gostoprimstvu i dodao da je jako srećan što je ponovo na Kustendorfu.

“Bio sam ovde na prvom festivalu kao student. Velika mi je čast”, kazao je Statiski i šaljivo dodao da je teško govoriti “jer ovde umesto krvi teče rakija”.

U prvim kadrovima se moglo vidjeti da je film sniman na više lokacija u Beogradu, a Stari dvor je jedna od njih i “tumači” glavnu ulogu - “Hotel Beograd”.

Biković je gazda hotela kome u goste stiže bivša djevojka iz prethodnih serija koju tumači ruska glumica Dijana Požarska. On će je provesti kroz Beograd i pokazati joj njegov rodni grad.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana