Biković i Rusi grade filmski studio u Beogradu

Srna
Biković i Rusi grade filmski studio u Beogradu

Beograd - U Beogradu bi iduće godine trebalo da počne izgradnja studija za obradu grafike koji će biti dio velikog klastera, zajedno sa studijom u Moskvi i Kalinjingradu, javio je “Sputnjik”.

Riječ je o rusko-srpskom projektu, a prvi korak u tom pravcu je već napravljen na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu potpisivanjem Memoranduma o namjeri.

Dokument je u ime Vlade Srbije potpisao ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, a među potpisnicima su direktor Ruskog izvoznog centra Andrej Slepnjev, generalni producent ruske kompanije “Kinodens” Viktor Denisjuk i glumac i suvlasnik producentske kuće “Arhangel studio” Miloš Biković.

Biković je naveo da će novi studio za obradu grafike u Beogradu biti dio velikog sistema - klastera.

“Studio za obradu grafike u Moskvi već postoji. Jedan takav studio se gradi u Kalinjigradskoj oblasti i jedan će se graditi u Beogradu”, rekao je Biković.

Srpski glumac je u Sankt Peterburgu, prvog dana Ekonomskog foruma, u ime svoje producentske kuće “Arhangel studio” potpisao i dogovor o saradnji sa kompanijom “Kinodens”.

“Potpisan je sporazum o saradnji u oblasti kinematografije, koji predviđa da se zajedničkim silama izađe na međunarodno tržište sa projektima, filmovima, a možda čak i serijama”, naveo je Biković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana