"Art fest" od četvrtka do nedjelje u Banjaluci

M. M.
"Art fest" od četvrtka do nedjelje u Banjaluci
Foto: GS | "Art fest" od četvrtka do nedjelje u Banjaluci

BANjALUKA - Festival filmova o umjetnosti i umjetnicima "Art fest" biće otvoren u četvrtak u 18 časova u Domu omladine u Banjaluci, a kako organizatori najavljuju, prvo izdanje festivala obuhvatiće filmove u takmičarskoj konkurenciji i filmove koji će biti prikazani u revijal-nom dijelu.

- "Art fest" je filmski  festival tematski orijentisan ka umjetnosti i umjetnicima i do sada nikada, ni u kakvoj formi, nije postojao u Srbiji. Njegova specifičnost je da se održava simultano u više gradova - u Beo-gradu, Novom Sadu, Šidu, Sremskim Karlovcima, Valjevu, Nišu, Prokuplju, Jagodini, Sjenici, Kovinu, Sremskoj Mitrovici i Banjaluci - stoji u najavi organizatora, a to su Centar za gerilski film Beograd i Udruženje građa-na "Kultura kulturi" iz Banjaluke.

Prvog dana festivala u okviru takmičarskog programa biće emitovani filmovi "Linija života" i "Dijadem", a u revijalnom "Princ poezije" i "Nekoliko dana sa Stefanom". 

Drugi dan festivala, petak, rezervisan je za filmove "Bajka o Bogosavu", "Pozno leto" i "Milena", koje će publika imati priliku da gleda u revi-jalnom programu, dok će u takmičarskom dijelu biti prikazana ostvarenja "Forme ispovesti", "Vilenjak" i "Učitelj iz Drimkola". 

Filmovi "Olga Jančevedska" i "Rajko Petrov Nogo" u subotu će biti prika-zani u revijalnom programu, a "Jozef Klatika" i "Neki novi Brodvej" u takmičarskom dijelu festivala.

Posljednjeg festivalskog dana, u nedjelju, u takmičarskom dijelu festiva-la biće emitovano ostvarenje "Sreten, zaboravljeni vajar", a u revijalnom "Građenje", "5. Betovenova simfonija po Jovi Petijeviću i H. fon Karajanu" i "Dugo putovanje".

Festival će biti zatvoren u nedjelju. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana