Film “Brzina metka” s Bredom Pitom u glavnoj ulozi stigao u bioskope

Priredila: Milanka Mitrić/agencije
Film “Brzina metka” s Bredom Pitom u glavnoj ulozi stigao u bioskope

BANjALUKA - “Brzina metka”, u režiji Dejvida Liča, jedan je u nizu najavljivanih i čekanih filmova koji su bazirani na književnom predlošku, a koji ove godine počinju svoj bioskopski život.

Akcioni film zasnovan na romanu autora Kotara Osake, nazvan “Bullet Train” (naziv prilagođen engleskom jeziku), okupio je glumačku ekipu predvođenu Bredom Pitom, što ga je ove godine stavilo na vrh iščekivanih filmova, vjerovatno upravo zbog toga.

Osim Pita, u ovom ostvarenju glume i Džoi King, Brajan Tajri Henri, Zazi Bits, Eron Tejlor Džonson, Majkl Šenon, Sandra Bulok, Karen Fukuhara, Hirojuki Sanada i drugi.

Radnja filma odvija se u brzom vozu, jednom od najsavremenijih, koji putuje kroz Japan, od Tokija do Kjota. Bred Pit je međunarodni ubica koji otkriva da se u tom vozu nalazi još nekoliko drugih, takođe ubica, s tajnim identitetom.

- Sve ubice u vozu imaju isti zadatak - da pokupe određeni kofer. Pitanje je ko će prvi doći do njega i koji od ubica će biti posljednji koji će stajati - stoji u opisu radnje ovog ostvarenja u kojem Pit glumi ubicu zvanog Bubamara.

Film je premijerno prikazan u Los Anđelesu prije nekoliko dana, a glumačka ekipa je u julu posjetila i Pariz tokom promotivne turneje ovog, kako su najavljivali producenti, ljetnjeg bioskopskog hita.

Pojedini svjetski magazini i kritičari već su objavili svoje kritike, posebno hvaleći Pitovu ulogu, usaglašeni u stavu da je film prosječan.

- Raznolika glumačka ekipa i brza akcija su skoro pa dovoljni da film održe u životu, čak i onda kad skrene s puta - stoji u jednoj od kritika na sajtu “Roten tomejtos”, na kojem bilježi prosječnu ocjenu 6/10.

“Metakritik” bilježi da je film osrednjeg kvaliteta i na ovom sajtu dobio je ocjenu 51/100.

- Potrebna je snaga velike glumačke zvijezde, ne samo da se izdigne iznad haotične priče, nego da ubijedi da je prosto samo njegovo prisustvo u toj priči neophodno da film ne bi bio potpuni promašaj - bilježi kritičar magazina “Rolingstoun” Dejvid Fir.

Film je rađen s budžetom od 90 miliona dolara, a očekivana zarada za prvi vikend prikazivanja je oko 300 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana