Vrhovni sud RS: Podstanaru 11 godina za ubistvo predsjednika kućnog savjeta

GS
Vrhovni sud RS: Podstanaru 11 godina za ubistvo predsjednika kućnog savjeta

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Edinu Agiću (33) i pravosnažno ga osudio na 11 godina zatvora zbog ubistva Jelisije Đukića (70) iz Doboja, predsjednika kućnog savjeta zgrade u kojoj je stanovao.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da je odluka donesena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbe tužilaštva i odbrane.

"Žalbe su odbijene kao neosnovane i u potpunosti je potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Doboju", rekla je Despotović.

Zločin se dogodio 14. avgusta prošle godine oko 16.30 časova na hodniku zgrade u kojoj su u vrijeme zločina stanovali Agić i Đukić.

"Nakon verbalne prepirke Agić je, znajući da se radi o starijoj osobi, krhog zdravlja i slabije uhranjenosti, izudarao Đukića rukama i nogama u predjelu glave, vrata i grudnog koša. Ti udarci su kod Đukića doveli do oštećenja funkcije vitalnih organa, preloma rebara i drugih povreda od kojih je preminuo", navodi se u presudi.

Agiću je kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 14. avgusta 2021. godine.

Ubijeni Đukić bio je predsjednik Kućnog savjeta zgrade u kojoj je Agić sa nevjenčanom suprugom stanovao kao podstanar.

U vrijeme ovog zločina s Agićem je bila njegova partnerka Biljana J. (60) koja je nakon ubistva hapšena, ali ona nije optužena.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina su konflikti koje je ovaj par imao sa žrtvom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana