Optuženi Banjalučanin negirao da je pijan pokušao ubiti poznanika

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Mirko Šteković (53) iz Banjaluke, optužen da je teško pijan hicem iz lovačke puške pokušao da ubije poznanika Vitomira Planinčića, kojeg je teško ranio, u banjalučkom Okružnom sudu negirao je krivicu.

On je pred sudijom za prethodno saslušanje rekao da je optužnicu razumio i da nije kriv.

- Osuđivan sam zbog šume, a moje materijalno stanje je nikakvo - kazao je Šteković.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci Štekovića tereti da je Planinčića pokušao da ubije 11. jula prošle godine u kući R. P. u naselju Obrovac, u mjestu Bronzani Majdan kod Banjaluke.

Kako se navodi u optužnici, njih dvojica su se posvađali, nakon čega je Šteković napustio prostoriju u kojoj su bili, te otišao u drugu sobu, odakle je uzeo lovačku pušku "crvena zastava".

- Kada se vratio u kuhinju, ispalio je hitac prema Planinčiću, te ga pogodio u predjelu stomaka i tako mu nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život - navodi se u optužnici.

Planinčić je nakon ranjavanja prevezen u Univerzitetski klinički centar RS, gdje mu je pružena ljekarska pomoć.

Kako se navodi u optužnici, Šteković  je u vrijeme krivičnog djela u krvi imao oko 2,85 promila alkohola i bio je u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Sa optuženim i oštećenim Planinčićem u kući je bio i R. M. Štekovićev branilac Đorđe Stojaković tvrdi da se u ovom slučaju ne može raditi o pokušaju ubistva jer za to nema motiva. Kako kaže, optuženi i žrtva se poznaju i družili su se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana