Optužen radnik pumpe koji je snimao i ismijavao nastradalog Mladena Dulića

Nebojša Tomašević
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (45) iz Laktaša optužen je jer je snimao i ismijavao Mladena Dulića (22) mladića iz Laktaša te proširio snimak na društvenim mrežama nakon čega je mladić doživio veliku duševnu bol te  se ubio.

Trišić je optužen za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje. Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio Osnovni sud. 

Prema navodima optužnice 26. oktobra 2022.godine, na benzinskoj pumpi u Laktašima, nakon što se oštećeni interesovao za posao kod optuženog, koji je bio radnik benzinske pumpe, on mu je, svjestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uvjeravajući ga da popunjava prijavu za posao.

- Uključio je kameru na svom mobilnom telefonu kako bi zabilježio cijeli tok popunjavanja navodne prijave za posao, te mu postavljao pitanja koja nisu u vezi sa poslom s ciljem ismijavanja, te prema oštećenom postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojansvo - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je, nakon što je sačinio takav snimak, optuženi  sa ciljem ismijavanja oštećenog, proslijedio putem Vibera svojim radnim kolegama svjestan da će na takav način povrijediti dostojanstvo oštećenog što je i htio i da će takav snimak dospijeti do šire javnosti pa i do oštećenog

- Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedeni snimak objavljen na društvenim mrežama isti je  doživio veliku duševnu bol zbog povrede ličnosti i narušavanja dostojanstva usljed čega je dana 28. oktobra 2022. godine sebi oduzeo život vješanjem u pomoćnom objektu porodične kuće u Laktašima - piše u optužnici.

Ističe se da je optuženi postupao prema drugom na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i tako počinio krivično djelo zlostavljanje, mučenje, i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje iz člana 149. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana