Nestao dokaz o dugu zbog kojeg je pokušana iznuda

Nebojša Tomašević
Nestao dokaz o dugu zbog kojeg je pokušana iznuda

Banjaluka - Jedan od vlasnika firme "Kristal Novi" iz Banjaluke Vedran Kušmić kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je njegovoj firmi Jasmin Ramić iz Prnjavora dugovao 2.332 KM, ali da sada više nema dokaz za to.

Kušmić je svjedok tužilaštva na suđenju poslovnom partneru i suvlasniku firme "Kristal Novi" Vladimiru Bodiroži (35) iz Banjaluke, koga terete za pokušaj iznude novca od Ramića na ime navodnog duga. Osim Bodirože u ovom slučaju optužen je i Denis Mustafoski (35) iz Banjaluke, koji mu je pomogao u pokušaju iznude novca.

- Poslovali smo sa Ramićem, koji je u Prnjavoru imao firmu za izradu prozora i vrata. Kupovao je od nas staklo i ostao nam dužan. Međutim, otpremnica na kojoj je potpisao da nam nije platio robu i da postoji dug je izgubljena - kazao je Kušmić.

Njegovim svjedočenjem Okružno tužilaštvo završilo je izvođenje dokaza u ovom slučaju. Odbrana optuženih najavila je slušanje nekoliko svjedoka, između ostalih i Ramića.

Prema optužnici, Bodiroža i Mustafoski su 28. decembra 2016. godine došli u Prnjavor kod Ramića u firmu da bi Bodiroža od njega naplatio navodni dug. Kada mu je Ramić kazao da taj dug ne priznaje, oni su ga napali. Bodiroža je stražario na vratima, dok je Mustafoski udarao Ramića rukama, nogama, heftalicom i bušačem za papir, da bi u jednom momentu izvadio pištolj i usmjerio ga prema Ramiću prijeteći mu ubistvom. Tada ga je Ramićeva supruga zamolila da ga ne tuče, a on joj je prijeteći oružjem rekao da ćuti, a zatim se okrenuo prema Ramiću i kazao mu da "stvori" pare. Nakon toga Mustafoski i Bodiroža izašli su iz Ramićeve radnje i automobilom otišli prema Derventi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana