Mladiću 30 godina robije zbog ubistva starijeg bračnog para

Nebojša Tomašević
Mladiću 30 godina robije zbog ubistva starijeg bračnog para

TUZLA - Haris Haračić (25) iz Teočaka osuđen je u Kantonalnom sudu u Tuzli na jedinstvenu kaznu zatvora od 30 godina zbog ubistva Hajrije Džuzdanović (73) i pokušaja ubistva njenog supruga Muje (77), koji je kasnije preminuo.

Prema optužnici, Haračić je zločin počinio 23. decembra 2020. godine, kada je  na okrutan način usmrtio staricu, te pokušao ubiti i njenog supruga.

U optužnici se navodi da je Haračić pomenutog dana  oko 23 časa provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući. Tom prilikom je supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne  povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

- Od posljedica povređivanja Hajrija  je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati  nakon događaja, dok je njen suprug Mujo Džuzdanović, tada  teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je takođe je preminuo - stoji u optužnici na osnovu koje je Haračić  osuđen.

Kako je saopštilo Kantonalno tužilaštvo u Tuzli Haračiću je sud nakon objave presude,  na prijedlog  Tužilaštva,  produžio pritvor.

Mediji u FBiH pisali su ranije da je Džuzdanoviće Haračič ubio dok se vraćao iz noćnog provoda, te da je riječ o roditeljima njegove nekadašnje razrednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana