Banjalučaninu potvrđen zatvor zbog obljube djevojčica

GS
Banjalučaninu potvrđen zatvor zbog obljube djevojčica

BANjALUKA - Dragan L. (48) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog iskorištavanja dvije maloljetne djevojčice.

On je osuđen za krivična  djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina i polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina.

- Nakon razmatranja sud je odbio žalbe odbrane i tužilaštva kao neosnovane, te je potvrdio prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci-  rekla je "Glasu" sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Prema presudi Dragan L. je sa mlađom žrtvom u dva navrata imao seksualne odnose, dok je stariju dirao po intimnim djelovima tijela i ona je pobjegla. Krivična djela su počinjena 2019. godine, kada su žrtve imale 14, odnosno 15 godina. Radi zaštite žrtava suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost te detalji presude nisu saopšteni. Prema ranijim informacijama iz istrage jedna od žrtava je štićenica Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja i istraga u ovom predmetu je pokrenuta nakon što se jedne večeri nije na vrijeme vratila u dom. Alarmirana je policija i pokrenuta je potraga. Ispostavilo se da je djevičica iz kafića otišla u pratnji Dragana L. i policija ju je pronašla u njegovoj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana