Bajić tvrdi da mu je pokušaj iznude "napakovan"

Nebojša Tomašević
Bajić tvrdi da mu je pokušaj iznude "napakovan"

BANjALUKA - Nikola Bajić (38) iz Banjaluke, kojem se optužnicom na teret stavlja da je pokušao da iznudi 215.000 evra od Senada Zejnića, tvrdi da mu je sve napakovano da bi završio na optuženičkoj klupi.

- Nisam nikad Senadu rekao da ću ga zapaliti niti sam prijetio i tražio novac koji mi je njegov sin Elvis dugovao za automobile. Čuo sam kako je Senad rekao da je platio tužioca da me zatvore. Senad je veliki manipulator i ovo je sve izmanipulisao - rekao je optuženi Bajić u banjalučkom Okružnom sudu kao svjedok odbrane.

Ispričao je da je problem između njega i dvojice Zejnića, sa kojima je bio dobar nastao nakon što mu Senadov sin Elvis nije isporučio dva "golfa" koja je naručio i za njih dao 12.000 evra.

- Sa Elvisom, koji je u Beču imao firmu i plac za preprodaju automobila, sam sarađivao i uz njegovu pomoć nabavljao neka vozila. Sve je išlo u najboljem redu do jednog momenta kada je on rekao da će iz Belgije naručiti kontingent vozila iz neke banke. Radilo se o desetak auta i zajedno smo učestvovali u tom poslu. Dao sam Elvisu 12.000 evra za dva "golfa", čija je ukupna cijena bila 20.000 evra. Ostatak bi mu dao kada dođu vozila - ispričao je Bajić.

Dodao je da vozila nikad nije dobio i da je više puta pitao Elvisa šta je sa tim, a on mu je stalno govorio da će biti riješeno i da ima nekih problema.

- Stalno se izvlačio. Govorio je da su problem carine, pa zatim i prevoz auta. U nekom momentu me naš zajednički naš prijatelj obavijestio da me Elvis zafrkava i da je njegova firma zatvorena. Kada sam Elvisa pitao za to, uvjerio me je da će sve biti uredu - rekao je Bajić.

Dodao je da su nakon toga prolazili mjeseci, a nije dobio vozila, te je pozvao Elvisa i tražio da mu vrati novac. Kaže da mu je tada poručio kako će njegovom ocu prenijeti da kocka, ako mu ne vrati pare.

- Zvao sam Senada, ali se nije javio, već me on kasnije nazvao i govo-rio mi da ne zna šta da radi s Elvisom jer kocka i jer mu je sve uništio. Rekao mi je da jedva čeka da dođe u BiH. Međutim kasnije sam čuo da je on već u Prnjavoru pa sam ga nazvao i pitao je li to tačno. Tada mi je Senad prijetio visokim policijskim zvaničnikom. Ubrzo poslije toga sam i uhapšen - rekao je Bajić i dodao da mu je tom prilikom policajac sam uzeo telefon iz ruke.

Potvrdio je da nikada nije imao austrijski broj telefona za koji tu-žilaštvo tvrdi da je sa njega slao prijeteće poruke. Njegovim svje-dočenjem odbrana je izvela sve svoje dokaze, a tužilaštvo je najavilo saslušanje još jednog svjedoka te drugih dokaza ni oni više nemaju. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana