Pljačkašu pet godina i sedam mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkašu pet godina i sedam mjeseci zatvora

Banjaluka - Državljanin Crne Gore Mitar Knežević (35) iz Nikšića osuđen je pravosnažno u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina i sedam mjeseci zatvora zbog pljačke benzinske pumpe u Banjaluci i nedozvoljenog držanja oružja.

Ovom presudom potvrđena mu je ranije izrečena kazna u banjalučkom Okružnom sudu. Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je Knežević osuđen nakon što je vijeće odbilo žalbe na ranije izrečenu presudu.

Knežević je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen 12. maja ove godine na osnovu priznanja krivice. Prema presudi on je pumpu "Nestro petrol" u banjalučkom naselju Srpske toplice opljačkao 4. januara prijeteći pištoljem i sjekirom. Pljačku je počinio zajedno sa još uvijek nepoznatim saučesnikom.

U presudi se navodi da su tog dana Knežević i njegov saučesnik do kancelarije pumpe došli ukradenim "sitorenom C4". Radnik na pumpi Nemanja K. kada ih je vidio  sakrio se u susjednu kancelariju i zaključao. Knežević je po ulasku zagalamio "otključaj, daj pare", a zatim je sjekirom razbio vrata na kancelariji i prijeteći oružjem od radnika zatražio novac. Iz kase su uzeli 446 maraka a od radnika 94 marke. Potom su  pobjegli.

Tokom policijske potjere, pljačkaši su "sitorenom" sletjeli s puta i udarili u drvo u ulici Cara Lazara. Knežević je tada uhapšen dok je njegov saučesnik pobjegao i za njim se traga.

Prvostepenom presudom Knežević je obavezan da "Nestro petrolu" vrati 236 maraka. Doneseno je i rješenje da se 210 maraka iz sudskog depozita vrati nadležnima na ovoj pumpi, a 94 marke radniku pumpe. Ovaj novac je pronađen kod Kneževića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana