Zmaj: Dajem junačku riječ da ću dolaziti na suđenje

Nebojša Tomašević
Zmaj: Dajem junačku riječ da ću dolaziti na suđenje

Šipovo - Ilija Grahovac (60), poznat kao Zmaj od Šipova, juče je u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu, na početku suđenja za nanošenje tjelesnih povreda, negirao da je udario čekićem u glavu sugrađanina Stanka Savičića (21).

Istakao je da su svjedoci pod pritiskom policije izjavili da je koristio čekić, ali da to nije istina. Vještak i specijalista sudske medicine Milan Srdić, koga je angažovalo tužilaštvo, kazao je da je utvrdio da je Savičić zadobio povredu glave.

Pojasnio je da je čekić podobno sredstvo za nanošenje takve povrede, ali da ne može tvrditi da je oštećeni tim oruđem povrijeđen.

Sud je prihvatio zahtjev Grahovčevog advokata Duška Tomića da naknadno budu saslušani svi svjedoci i oštećeni Savičić. Nakon završetka suđenja sudija Željko Čegar ukinuo je Grahovcu pritvor određen zbog neodazivanja na suđenje.

- Dajem riječ, junačku, kao Miloš Obilić da ću dolaziti u sud, a ako ne budem došao, kaznite me sto puta strože - rekao je Grahovac.

On je uhapšen 3. septembra i smješten u Kazneno-popravni zavod Banjaluka. Nakon toga je započeo štrajk glađu zbog pritvaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana