Žestoki momak pretučen u kafiću u banjalučkom naselju Borik

Sanja Amidžić
Žestoki momak pretučen u kafiću u banjalučkom naselju Borik

Banjaluka - Tin Naumović (35) i Srđan Perduv (36) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su u banjalučkom kafiću "Njild Rose" u Boriku pretukli sugrađanina Sinišu Straživuka i nanijeli mu teške povrede.

Tuča je izbila u utorak oko 4.40 časova kada je najprije došlo do rasprave, a potom i obračuna. Ni u policiji, ni u kafiću nisu mogli da govore o razlozima zbog kojih je došlo do tuče trojca koji je često viđan kako sjedi zajedno u društvu.

- I tu noć su Straživuk, Naumović i Perduv bili zajedno u društvu i pili. Sumnja se da je koja čašica alkohola više bila jedan od okidača za tuču, ali će tačan motiv biti poznat nakon policijske istrage - kazao je izvor blizak istrazi.

Koliko su Naumović i Perduv bili brutalni potvrđuje jedan od očevidaca navodeći da je poslije naguravanja jedan od njih otrčao do automobila i izvadio palicu kojom je više puta udario Straživuka.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru RS, gdje je zbog težine povreda zadržan na liječenju. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, navodeći inicijale pacijenta, rekli su da ima teške povrede glave.

- Pacijent je hirurški zbrinut u Službi za neurohirurgiju i za sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno - kazali su u bolnici.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da je u toku dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu u Banjaluci protiv osumnjičenih biti podnesen izvještaj zbog nanošenja teških povreda. Naumović i Perduv su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Straživuk je u žižu interesovanja javnosti dospio nedavno kada je sa još 12 osoba uhapšen u policijskoj akciji "Kolt" zbog sumnje da su iz Italije i Srbije uvozili bazno ulje i prodavali ga kao evrodizel na šest benzinskih pumpi u Srpskoj. On je hapšen i prije nekoliko godina zbog sumnje da je sa još nekoliko osoba opljačkao Komercijalnu banku iz koje je ukradeno oko milion maraka. Sud BiH tada nije potvrdio optužnicu protiv Straživuka zbog nedostatka dokaza. Naumović je prošle godine hapšen u akciji "Plantaža" zbog posjedovanja droge.

Polupana stakla

Mlađi muškarac, čiji identitet nije saopšten, polupao je više stakala na benzinskoj pumpi u banjalučkom naselju Lauš.

- On je od konobara tražio da mu da deset red-bulova, što je on odbio budući da je radno vrijeme bilo pri kraju. Potom je počeo da lupa stakla - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana