Zeničanin uhapšen zbog terorizma, prijetio da će neprijatelje muslimana ubijati nožem

GS
Zeničanin uhapšen zbog terorizma, prijetio da će neprijatelje muslimana ubijati nožem

SARAJEVO- Istražioci SIPA uhapsili su muškarca iz Zenice, koji se na Fejsbuku predstavlja kao Edin Podgora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo terorizma!

U SIPA navode da je osumnjičeni na pomenutom Fejsbuk profilu objavio zabrinjavajući video snimak.

”Prema prikupljenim saznanjima uhapšeni je na svom Fejsbuk profilu objavio video snimak na kojem se predstavlja kao Edin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate marke”, saopštila je SIPA.

Dodaju da je po nalogu Suda BiH u Zenici izvršen pretres stambenih i pomoćnih objekata na dvije lokacije, koje je osumnjičeni koristio, piše ATV.

”Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj, za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom  vatrenom oružju”, saopštila je SIPA.

Dodaju da je osumnjičeni uhapšen i sproveden u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

”O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine”, navode u SIPA.

Dodaju da je akcija hapšenja realizovana u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona,  prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana