Zbog nepažnje umalo podletio pod voz, polomio polubranik u Vrbanji (VIDEO)

GS
Zbog nepažnje umalo podletio pod voz, polomio polubranik u Vrbanji (VIDEO)

BANjALUKA - Na pružnom prelazu "Vrbanja" juče je izbjegnuta tragedija koju je mogao da izazove vozač automobila koji je ignorisao svjetlosna i zvučna upozorenja da dolazi voz, saopštile su "Željeznice Republike Srpske".

Kako je rečeno iz ŽRS, juče oko 14.30 časova nesavjesni vozač se nije zaustavio na propisanoj udaljenosti od putnog prelaza te je usljed spuštanja polubranika, došlo do loma i kvara na uređaju.

Na sreću, voz se zaustavio prije prelaza.

-Odgovornošću i posvećenošću željezničkog osoblja, bezbednost željezničkog i drumskog saobraćaja niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Primijenjeni su svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru. Voz se zaustavio ispred putnog prelaza, nakon čega je ponovo nastavio opreznu vožnju - navedeno je u objavi.

Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez.

Kako kažu iz ŽRS, na lice mjesta pored nadležnih službi ŽRS izašli su i pripadnici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka, koji su izvršili uviđaj.

-Brzom reakcijom nadležnih službi iz Sekcije za ETP Banjaluka i radovima na otklanjanju kvara, uređaj osiguranja na putnom prelazu 'Vrbanja' u 16.20 istog dana, pušten je u redovan rad - navode u ŽRS.

Iz ŽRS dodaju da su lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i nedozvoljeno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

-"Željeznice" ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim prilikama. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvijek ima prednost! - naglašavaju iz ŽRS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana