Zatražena potjernica za Vladimirom Pandurevićem

Srna
Zatražena potjernica za Vladimirom Pandurevićem

Sarajevo - Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog Sudu BiH da se raspiše potjernica za Vladimirom Pandurevićem, koji se u predmetu "Lutka" tereti za pripadnost organizovanoj grupi koja je počinila više krivičnih djela.

Prijedlog je upućen nakon što je Sudu BiH rečeno da optuženi nije nađen na adresi, prenosi Birn.


Sudija Ranko Debevec je rekao da je Pandureviću upućen poziv za ročište koji je vraćen uz obrazloženje da je primalac nepoznat na adresi.

Čampara je naveo da se Pandurević do prošle godine nalazio na izdržavanju kazne za drugo krivično djelo, kao i da se, prema saznanjima Tužilaštva BiH, trenutno nalazi u Srbiji jer mu je poznato da je u BiH protiv njega potvrđena optužnica.

"Optuženi se tereti za pripadnost organizovanoj grupi i druga krivična djela. Jasno je da je sa organizatorom i članovima grupe prelazio preko rijeke Drine iz Srbije u BiH i obratno, a koristili su najčešće čamce. Jedini način kako bi se obezbijedilo njegovo prisustvo jeste da se raspiše potjernica i da se liši slobode", rekao je Čampara.

Sud će odluku o prijedlogu Tužilaštva donijeti naknadno.

Pandurević je optužen za pripadnost grupi koja se, između ostalog, tereti za više ubistava, pokušaja ubistva i pljačke transporta novca počinjene 2005. godine. Njegov i predmeti još nekih izdvojeni su od slučajeva ostalih protiv kojih se vodi postupak u BiH, s obzirom da su se nalazili ili na izdržavanju kazne ili su sa adresom boravka u Srbiji.

Prvostepenom presudom Suda BiH iz septembra prošle godine, 13 optuženih iz predmeta "Lutka" je nepravosnažno osuđeno na 101 godinu i osam mjeseci zatvora, dok su trojica oslobođeni krivice, navodi Birn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana