Za traktoristu kobno slijetanje sa puta

Sanja Amidžić
Za traktoristu kobno slijetanje sa puta

Prnjavor - Živko Nedić (58) iz Gornje Ilove kod Prnjavora podlegao je povredama u banjalučkoj bolnici poslije nesreće koju je doživio dok je vozio traktor. On je izvlačeći drva iz šume sletio s lokalnog puta a posljedice su bile kobne.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da se nesreća dogodila u subotu, 15. avgusta oko ponoći.

Prema pričama mještana Nedić je taj dan sjekao i vozio drva iz obližnje šume u tom mjestu.

- Bila je noć kada je Živko Nedić traktorom natovarenim drvima krenuo iz šume. Počeo je da se spušta niz obalu. Težina ga je povukla i nije mogao ukočiti pa je izgubio kontrolu - kazao je jedna od mještana Gornje Ilove koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima, Živko je prilikom slijetanja pao sa traktora i teško se povrijedio.

- Nakon nesreće odvezli su ga u banjalučku bolnicu ali su povrede za njega bile kobne - rekao je naš izvor i dodao da je put na pomenutoj lokaciji strm i loš.

Živko Nedić otac je troje djece. Mještani za njega kažu da je bio dobar i vrijedan čovjek i da je često traktorom radio i drugim ljudima u selu. Bio je i na privremenom radu u Sloveniji odakle je nedavno došao.

Živko je sahranjen juče na lokalnom groblju u Gornjoj Ilovi.

Ovo je samo jedna u nizu saobraćajnih nesreća u toku ove godine gdje su živote izgubili vozači traktora.

Vozač V. N. (38) iz Drvara preminuo je u drvarskoj bolnici kada se u mjestu Mokronoge u ovom gradu prevrnuo traktor sa prikolicom. Nesreća se dogodila, u utorak, 11. avgusta.

Poljoprivrednik Ivan Jevtić (56) iz sela Donji Brodac kod Bijeljine poginuo je kada se traktorom prevrnuo u kanal za navodnjavanje pored puta. Nesreća se dogodila u četvrtak, 16. aprila oko 19 časova između Donjeg Brodca i Velinog Sela.

Mještani Donjeg Brodca kažu da je traktor pao na Jevtića i da je on neko vrijeme bio živ jer su mu u stisnutoj šaci pronašli zemlju i travu.

- Vjerovatno je pokušavao da se izvuče ispod traktora - rekao je jedan od poznanika Jevtića.

Duško Mandić (46) iz mjesta Ruiška kod Novog Grada poginuo je kada se prevrnuo traktorom "zetor 7011", kojim je upravljao. Nesreća se dogodila u mjestu Donji Petrovići kod Krupe na Uni, a prema pričama mještana ovog sela, nesrećnog Mandića traktor je prignječio dok je izvlačio drva poznaniku Stevi Plavšiću.

Poginuli traktoristi

 

18. marta Duško Mandić iz Novog Grada

16. aprila Ivan Jevtić iz Bijeljine

11. avgusta V. N. iz Drvara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana